Miért van annyi félbehagyott manga project?
Nem tudom, én magyar fordítást soha nem is kerestem. Anime feliratot és mangafordítást sem. Angol felirat sokkal több és hamarabb jön.
Egyébként meg mangát/képregényt igényesen fordítani nem olyan egyszerű, mint mondjuk feliratot szerkeszteni. Amíg feliratnál, ha van például egy angol alap, gyakorlatilag csak a fordítás és az időzítés módosítása visz időt, mangánál van grafikai munka is, akármilyen nyelvről fordul le. Ráérő grafikust pedig nem olyan egyszerű találni.
Mangát az fordít akinek kedve van, ideje van, ha pár fejezetig jut aztán megunja az sem gond, más folytathatja ha akarja...
Én egyetlen mangát fordítok, eljutottam 8 fejezetig, azóta meg más dolgom van, szóval a 9. fejezet még várat magára. Nem tudom folytatom-e, valószínűleg igen, csak ki tudja még hogy mikor... főleg hogy én nem csapattal dolgozok hanem egyedül csinálok mindent, elég sok időbe telik. Az embernek néha más dolga is van mint mangát fordítani... ha pénzt kapnék érte szívesen csinálnám minden nap... de sajnos ezért nem fizetnek. D:
Én fordítok, mangát is, animét is. Félbehagyott vagy nagyon lassan menő projektem meg azért van általában, mert valahol félúton cserben hagyott az eredeti szerkesztő/kódoló, és ha egyáltalán találtam valakit, aki vállalta a folytatást, az a kevés ideje miatt lassan dolgozik.
Nem mellesleg már hónapok óta keresünk manga szerkesztőt, olyat, aki képes is igényes munkára (nem baj, ha eleve nem tudja, hogy kell a dolgokat, megtanítanánk), de egy komoly jelentkező jó, ha évente egy akad, vagy még annyi se. :( Van, aki jön, kezdenénk vele a munkát, aztán pár hét alatt szőrén-szálán eltűnik. :( Jelenleg az egyik szerkesztőnk három mangát visz, ebből eredetileg csak egyet vállalt el, aztán még kettőt bevállalt azért, hogy ne maradjanak teljesen félbe azért, mert az előző szerkesztőjük abbahagyta a szerkesztést. Persze, hogy így lassabban halad mindhárom. Hogy miért hagyják abba? Nos, van, akinek egyszerűen megváltoztak az életkörülményei, például záróvizsgákra készül, vagy iskola helyett már dolgozik, és nincs ideje. Ez még érthető. Volt, aki szerelmes lett, és azért hagyta abba, mert már nem volt erre ideje. Volt olyan, mondjuk ez fordító volt, aki meg bevállalt egy sokrészes animét, aztán úgy egytizede után azt mondta, hogy neki ez unalmas, nincs benne kihívás...
Azért van annyi félbehagyott projekt, mert kevesekben van elég lelkesedés és kitartás egy több részes akármit végigvinni. Sajnos. Ha meg minden műveletet egy ember csinál, akinek nincs is végtelen ideje, az még jó, hogy lassú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!