Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Mi a top 3 kedvenc animetek?

AliceMei kérdése:

Mi a top 3 kedvenc animetek?

Figyelt kérdés
És egy kis leírás róla jól jönne

2016. ápr. 10. 09:23
1 2
 11/17 Nona92 válasza:

Fairy Tail

[link]

Attack on Titan

[link]

Tokyo Ghoul

[link]

2017. jún. 15. 22:23
 12/17 anonim ***** válasza:

Csak sorozatokra térek ki, mint a legtöbben.

Amiket már részleteztek itt mások, én nem fogom, csak jelzem majd a címét. Másfelől többnyire kamaszok (vagy kamasz lelkületűek) írtak itt eddig, ezért én inkább komolyabb felnőtt tartalommal bírókat fogok aztért,hogy teljesebb legyen a kép a kérdéshez, és mind nőies mind férfias animéket. Ha nem gond, a fenti okokból nem top3-at írok, hanem kiegészítést a többiek válaszához.

Death Note:

már írták, miről szól. Tiniknek és felnőtteknek való.

37 részes az anime változat.

Elfen Lied:

18+, korhatáros.

Kb 12 rész.

Megosztó anime, szerintem általában aki ne maszereti, azok azért nem, mert az első rész puszta vérengzés. De akinek van türelme megtekinteni a második résztől is, annak számára kibomlik az anime lélektana. Disszociatív személyiségzavar, amnézia, scifi, cukiság, szadizmus - ezek a kulcsszavak.

Boku dake ga inai machi:

Kb 12 rész.

Krimi, akárcsak a Death Note. Ez is zseniális. Egy kevés misztikus ezt is jellemzi.

Kokoro Connect:

13 részes az évad, de csak a folytatás OVA special részekben -inda- kezd igazán kibomlani az anime,

abból van 4 darab, tehát végül is 17 részes.

16+ korhatáros, bár megértik a fiatalabbak is- a felét.

Egy csomó lényeges dolog nem megy át a kiskorúak számára ezen animéből, hacsak nem esetleg az értelmesebb 16-17 évesek számára. A fiatalabbak még nem mentek keresztül bizonyos élettapasztalatokon, a pszichéjük formálódása még nem is szabad, hogy ott tartson, hogy ezen anime sorozat lényegét fel tudnák fogni alapjában. (Esetleg a felszínt, ami csak a jéghegy csúcsa.)

Szóval megnézheti egy 8 éves is, vagy egy 15 éves, de a lényeg csak töredékes fog átmenni számára ebből. Persze lehet erre azt mondani, hogy beképzelt vagyok, csak mert nagykorú vagyok, nekem mindegy, hogy egy öntelt kamasz mit mond erre, és azt írom, ami a valóságnak megfelel, leszarom a presztízst, mint mindig. A mellemet sose verem, inkább mást, de az már NEM korhatáros, viszont nem illik megnevezni AZT.

Ha tetszik, ha nem, az anime magva (magvassága) rejtett, nagyjából 16 éven alul. Ahogy idősödik valaki, úgy ért meg egyre többet belőle. Maguk a szereplők pl 17/18 körüliek, nevezhetjük egyfajta felnőtté válási folyamatnak is ezt az animesorozatot, a benne szereplőkre nézve.

Enyhe ecchivel körített romantikus lélektani dráma, vígjáték elemekkel, a személyek (elsősorban) lelki szembesüléséről szól, amit tudati manipulációk váltanak ki belőlük (bár nevezhetjük 5 érzéken túli eseményeknek is az őket érő hatásokat...).

....de számos, színvonalas animét tudnék még ajánlani, így is túlléptem a hármas példányt. És nem azért, mert olyan hű de sokat ismerek, mivel nem sokat ismerek. Hanem mert lelkes vagyok, és szívesen ajánlanék többet is, de máris túlléptem a 3-as keretet.

2017. jún. 16. 23:43
 13/17 anonim ***** válasza:

Még én vagyok, kihagytam a nőieseket, legyen egy kamaszlányos, de felnőtt fejjel is élvezhető, nosztalgikus:

Ao Haru Ride:

12 rész körüli romantikus anime, kicsit nyomasztó, elgondolkodtató, de főképp szentimentális.

Felnőtt nők (és férfiak) számára meg kisgyereknevelés kapcsán egy egyszerű, de aranyos anime sori hogy még egy feminin alapú legyen; persze ez korántsem felel meg gyermeklélektani szakkönyvnek, hanem egyszerű, hétköznapi történetnek, de annak kellemes kikapcsolódás:

Usagi Doroppu

Kb 12 részes.

2017. jún. 16. 23:48
 14/17 anonim ***** válasza:
misztikus -> misztikum. Elírtam sokat, álmos vagyok, jó éjt.
2017. jún. 16. 23:51
 15/17 anonim válasza:

3. Inuyasha

2. Attack on Titan

1. No Game No Life

2017. júl. 8. 10:48
 16/17 psmarcs ***** válasza:

top1:yuri!!!on ice

24 éves katsuki yuuri japánt képviseli a grand prix-en.ám de,yuuri utolsó lesz.emiadt vissza vonul és öt év múlva viszamegy japánba.ott egy ismerősènek elkorcsolyázza Victor Nikiforov egyik híres programját. ezt meg három kisgyerek felveszi és ki rakja internetre.a videót valamilyen oknál fogva az érintett Victorkánk is meglátja.és emiadt úgy dönt hogy Yuuri edzője lesz emiadt el megy japánba ám evvel az volt a gond hogy az orosz Yuri Plistesky-nek tett igéretéröl elfeletkezik.ami pedig az hogy koerografál neki egy programot és még edzi is.(Yuri plistesky és Victor nikiforov orosz Yuuri pedig jappán és igen 2 Yuri van.)

pozitívum:

más nézetből is megismerjük a jégkorcsolyát.

negatívum:

rövid(de nemsoká jön a második évad amit már nagyon várok)

vannak benne...hogy is mondjam szépen...meztelenűl fürdőzős jelenetek (ha nem szereted ezeket akkor ezektől el kell tekinteni.)

kategória:

sport/shunen.ai(asszem így kell írni.)

top2:Mirrai Nikki

arrol szól hogy van egy lány akit Yuno gassainak hívak.ő egy yandere.Yuno szerelmes amano yukiteruba becenevén yukkiba.

2017. aug. 27. 23:36
 17/17 psmarcs ***** válasza:

bocsi véletlen rányomtam a küldésre.

a tér idő isten haldokolni kezd és nem tudja ki lépjen a helyébe ezért kiválaszt 12 embert akik jövöbe látó naplót kapnak.és ezeknek az embereknek meg kell ölniük egymàst és aki utoljára az nyer.yukki és yuno is kiválasztottak lesznek.

pozitívum:

jó oszt kész XD

negatívum:

véres.

besorolás:

psihotriller

top3:akagami no shirayukihime(snow white with the red hair):

a fő szereplőnk Shirayuki aki egy gyógyszerész lány és csupán a hajszíne miadt lóg ki a sorbol.egy nap erre felfigyel az ottani herceg és ágyasának akarja a lányt ám erre a lány elutazik a szomszédos királyságba.ott megismerkedik az ottani herceggel Zennel.Zen udvari gyógyszerésznek fogadja a lányt.

pozitívum:

nem tudok mit ki emelni.

negativum:

nincs nagyon.

besorolás

Romantikus

2017. aug. 27. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!