Tudtok hasonlo filmeket, sorozatokat, meseket, animet mint a Star Wars?

Ha akciót akarsz, akkor nézz akciófilmet. Ha sci-fit, akkor szokj hozzá, hogy egy igazán jó filmben nem is feltétlen van fegyver....
A teljesség kedvéért:
Blade runner
Moon
Sunshine
2001: A Space Odyssey
A Clockwork Orange
Cargo
Primer
Ex machina
Alien
Event horizon
Pandorum
Starship troopers (szatíra!)
Interstellar
Th Martian
Europa report
Lehetne még sorolni.
"Az egy olcso parodia."
No komment. Minden idők egyik legjobbja, és Brooks legjobb filmje.

Csillagközi szökevények (sorozat)
az ehhez készült film: Farscape - Békefenntartók háborúja
A galaxis őrzői
Riddick (több része van)

Firefly sorozat (13 rész azt hiszem. Sajnos leállították) azután nézd meg a Serenity filmet. Ez a Firefly kvázi lezárása. Szerintem az egyik legjobb sci-fi ami valaha létezett. Akció, szerelem, akció, úrcsaták, reális fizika (űrben néma csend nincsenek hangok), humor, dráma.
csak ajánlani tudom.

#7. :
Most a sci-fi kedvelők nagy tábor felszisszen, de a 2001: Űrodüsszeia szerintem sem akkora szenzáció mint amekkorára felfújták. Számomra vontatott unalmas, szerintem nem jó film. Jó most jöhet az hogy a mondanivaló, az Isten keresés, a MI felsőbbrendűsége, eredt, de a film akkor is pocsék. Inkább a Sátántangó még egyszer.

A 20001 SO Kiválóan használta ki az űr adta lehetőségeket, Kubrick maximalizmusának, precíz rendezésének és képességeinek köszönhetően. A fil megy megfontoltan haladó sci-fi, ami az időtlenséget veszi alapul, azon egy-egy pillanatát megragadva, ami elsőre akár smemiségnek tűnhet, mégis akár korok múlhatnak rajta. A lenyűgöző díszletek, makettek... kora legjobbjai voltak - sőt -, elképesztően sokat hozzátettek a vizualitáshoz, Bartók műveivel elegyítve pedig oylan kompozícióvá álltak össze, amik például a landoló jelenetet minden idők egyik legemlékezetesebb filmes momentumává avatták.
Még kiemelném HAL kultikussá vált "alakját", ami nem cska előrevetített egy rendkívül aktuális kérdést a gépekkel kapcsolatban, de voltkaépp "lenyomta" a hús-vér színészeket is.
Én így látom a 2001 SO-it.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!