Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Mit jelent az hogy Dattebayo?

Mit jelent az hogy Dattebayo?

Figyelt kérdés
Azt tudom hogy angolul "Believe it", azaz "Én hiszek ebben", szóval ezt úgy foríitanák le magyarra mint pl. "Szeretem az almát, én hiszek ebben" vagy mi?

2015. dec. 18. 14:27
 1/5 anonim ***** válasza:

[link]

Szóval egy alátámasztás.

2015. dec. 18. 15:36
 2/5 A kérdező kommentje:
Ezt én is tudtam, de arra lennék kiváncsi hogy magyarra lefordítva mit jelent
2015. dec. 19. 10:24
 3/5 anonim ***** válasza:
Nincs jelentése.Ilyen szó nem létezik.Naruto ezt a mondatai alátámasztására használja:"Hokage leszek,biztos úgy lesz!" Kb. így jönne le az értelme.Érted?
2015. dec. 19. 13:30
 4/5 anonim válasza:

Biztos sokan hallottátok már – ha japánul nézitek a Narutót -, hogy főhősünk majdnem minden mondata végére odateszi, hogy „dattebayo”. Nos… mit is jelent ez a szó?

A „dattebayonak” nincs valós jelentése, ez csupán Naruto stílusjegye.

Egy Kishimotóval készült interjúban megkérdezték, hogy miért adta hozzá Naruto beszédstílusához ezt a kifejezést. A válasz az volt, hogy azt szerette volna, ha Naruto beszéde gyermeki hatás kelt.

Íme néhány példa:

Japánul: Wakatta! (értettem!)

Narutósan: Wakattebayo! (értettem!)

Japánul: Nani?(Micsoda?)

Narutósan: Nani dattebayo?(Micsoda?)

A „dattebayo” nem csak egyben, hanem külön, azaz a japán szótagírás szerint tagolva is megtalálható.

A példa:

Uzumaki Naruto vagyok – Ore wa Uzumaki Naruto da! (’da’)

Legjobban a rament szeretem! – Ore wa ramen ga daisuki da yo (’yo’)

Szokatlan, de így lesz a mi kis Narutonk egyedi karakter J

forrás: [link]

2015. dec. 19. 16:32
 5/5 A kérdező kommentje:
Értem, Köszi!
2015. dec. 20. 00:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!