Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » A Mondo magazinnak miért ez...

A Mondo magazinnak miért ez lett a neve? Miből ered?

Figyelt kérdés

2015. dec. 11. 20:41
 1/8 anonim ***** válasza:
41%
Természetesen a Manga és az ondó szavakból. Azokra a mangát olvasó tinifiúkra utalnak ezzel, akik a rajzolt lányokra verik a farkukat.
2015. dec. 11. 20:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tették közzé, hogy honnan ered a neve, de rengeteg más Mondo nevű cég van.

Van Mondo nevű:

- amerikai animációkkal foglalkozó cég (ők készítették például a Happy Tree Friends-t);

- amerikai ruhaüzlet;

- amerikai sportüzlet;

- amerikai munkáltató és tanácsadó cég;

- svéd egyetemi tanulófelület, stb.

Emellett a szónak van egy megint csak amerikai, szörfözők által használt jelentése. A 'nagyon' szó kifejezésére használják a szlengben.

2015. dec. 12. 02:32
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a 2. válaszolónak! Csak érdekelt, mert a MondoConnak is ez a neve, és mondom lehet csak én vagyok ilyen sügér, hogy azt sem tudom mit jelent :D
2015. dec. 12. 10:13
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Olaszul a mondo = világ. Nem mondom, hogy emiatt kapta, mert fogalmam sincs, de ez is egy relevancia.
2015. dec. 12. 11:20
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Na erre most kíváncsi lettem és utánanéztem. A magazin címénél, ha megnézed, van két kanji írásjel, úgyhogy én abból indultam ki, hogy japán szó lehet, és az is, méghozzá beszélgetést, párbeszédet jelent. :)

[link]

2015. dec. 12. 11:28
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A MondoCon-nak azért ez a neve,mert azok szervezik,akik a Mondo Magazint készítik.
2015. dec. 12. 16:29
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Csak szeretném megerősíteni, amit az 5. válaszoló írt.

A "mondou" valóban egy japán szó, és beszélgetést jelent. És mivel kanjikkal a magazin nevébe is bele van írva, biztos, hogy innen jött :)

2015. dec. 12. 16:42
 8/8 A kérdező kommentje:
Oh, köszönöm szépen a válaszokat, és, hogy utána nézetetek. :3 Most már ezt is tudom :D :)
2015. dec. 13. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!