Mondanátok valami jó animét?

Katekyo hitman reborn!
Egyik legjobb shounen, amit láttam. Szerethető mellékszereplők, jól kitalált ellenfelek, idegesítő főszereplő és látványos, kidolgozott csaták, szép megrajzolás, elég jó story. Egy hátránya van, hogy az első 20 rész baromi fárasztó, értelmetlen, de kötelező megnézni mert így ismered meg a szereplőket. Viszont a 20.rész utáni részek kárpótolnak. Nagyon izgalmas.
Vagy még tudom ajánlani a Hunter x Hunter (2011)-et. Az is elég jó anime.

4-es!
Ha neked amit írtam átlag shounen, akkor miért nem ajánlasz neki a szerinted jó shounent? Kíváncsi vagyok miket ajánlasz :P

A jó definíciója, és a shounen mint műfaj elég messze állnak egymástól. Lásd a shounenek 99%-a kliséhegyek tengere, a szokásos nulla történet tele harcorientált dolgokkal, vagy egyszerű bullsh.it hárem, esetleg valami gore elem, továbbá ezek keveréke. One Piece az egyetlen amit megérte követni úgy 2013-ig, de az új arc lassú és vontatott, amúgy meg az OP sem más csak egy kliséhegy, annyi hogy értelmesen megvannak írva a karakterek, és nem Fairy Tail féle maximál csöcs nulla személyiségek vannak.
Jó shounen kell? Mármint a mi szórakoztat vagy aminek értelme is van? Az előbbi teljesen relatív, lehet hogy a legértelmetlenebb sz*rt is élvezettel nézed (mint ahogy látom itt teszitek is). Ha értelmet is akartok neki, valami mondanivalót azt meg általában más műfajban kell keresni, bár mamár a seinen animéket is csontra lebutítják.
Egyetlen anime van ami shounen kategóriába sorolható és értelmes is volt, meg szórakoztatott is, az a Rurouni Kenshin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!