Mit jelent a "nanodayo"?
Figyelt kérdés
A kuroko no basuke című animében Midorima szokta mondani, de nem találom a jelentését. Tudja valaki?2015. szept. 26. 20:17
1/5 anonim válasza:
KnB-t nem nézem, de sok animében felbukkan a nandayo?/nanodayo? kifejezés. Nyers fordításban olyamit jhelent: mivanmán?
2/5 anju válasza:
Ez egy határozott és erős kijelentése valaminek.
Például..
Baka nanodayo. - (Hidd el, hogy) hülye!!
A da a desu "van" köznyelvi formája.
n/nan/nano -nak három jelentése van:
1. magyarázatot ad vagy kér a másiktól
2. belekeveri a másikat egy dologba
3. hangsúlyozza vagy kiveti a saját elképzelését a másikra
yo jelentése felér a felkiáltóval, bizonyosságot és hangsúlyt ad a mondatnak
3/5 anju válasza:
Kevered a nani kérdőszóval, amit nan-ként rövidítenek olykor. A nano-t ilyen értelemben nem használják. Amúgy meg tetszetős a "nandayo" 何だよ fordításod.
4/5 anonim válasza:
Szóval a nani és a nano nem ugyan az vagy legalább is rokon értelmű szó? Ma is tanultam valamit. Köszi! :) A "nandayo?"-t azért fordítottam "mivanmán?"-ra, mert kb. ugyan olyan paraszt kérdés szokott lenni.
(Most vettem észre a gépelési hibáimat: olyasmit jelent)
5/5 anju válasza:
A kettő nem ugyanaz, az egyik egy kérdőszó, a másik meg egy nyelvtani segédszó. A "nan" az lehet "mi?" viszont a nano nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!