Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Mit jelent a "nanodayo"?

Mit jelent a "nanodayo"?

Figyelt kérdés
A kuroko no basuke című animében Midorima szokta mondani, de nem találom a jelentését. Tudja valaki?

2015. szept. 26. 20:17
 1/5 anonim ***** válasza:
KnB-t nem nézem, de sok animében felbukkan a nandayo?/nanodayo? kifejezés. Nyers fordításban olyamit jhelent: mivanmán?
2015. szept. 26. 20:54
 2/5 anju ***** válasza:

Ez egy határozott és erős kijelentése valaminek.

Például..

Baka nanodayo. - (Hidd el, hogy) hülye!!

A da a desu "van" köznyelvi formája.

n/nan/nano -nak három jelentése van:

1. magyarázatot ad vagy kér a másiktól

2. belekeveri a másikat egy dologba

3. hangsúlyozza vagy kiveti a saját elképzelését a másikra

yo jelentése felér a felkiáltóval, bizonyosságot és hangsúlyt ad a mondatnak

2015. szept. 27. 07:59
 3/5 anju ***** válasza:
Kevered a nani kérdőszóval, amit nan-ként rövidítenek olykor. A nano-t ilyen értelemben nem használják. Amúgy meg tetszetős a "nandayo" 何だよ fordításod.
2015. szept. 27. 08:06
 4/5 anonim ***** válasza:

Szóval a nani és a nano nem ugyan az vagy legalább is rokon értelmű szó? Ma is tanultam valamit. Köszi! :) A "nandayo?"-t azért fordítottam "mivanmán?"-ra, mert kb. ugyan olyan paraszt kérdés szokott lenni.

(Most vettem észre a gépelési hibáimat: olyasmit jelent)

2015. szept. 27. 13:52
 5/5 anju ***** válasza:
A kettő nem ugyanaz, az egyik egy kérdőszó, a másik meg egy nyelvtani segédszó. A "nan" az lehet "mi?" viszont a nano nem.
2015. szept. 27. 23:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!