Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Nálatok nincs ilyen felirat...

Nálatok nincs ilyen felirat olvasásnál?

Figyelt kérdés

Nem tudok "belemélyedni" a felirat olvasásba a beszéd miatt. Miközben olvasom a feliratot - ez idő alatt hallom a külföldi beszédet, és ez belezavar a felirat felfogásába. Olyan mintha egyszerre 2 ember beszélne hozzám,és az egyiktől nem hallom a másikat. (Jelen esetben a szinkron miatt nem hallom a magamba olvasásom).

Amikor még kevés animét(japán animációs sorozatot) láttam akkor még nem volt ilyen bajom, csak miután nagyon sokat láttam, és rászoktam a hangzására.

Ezért egy animét sem tudok mostanában élvezni. Mit lehet ez ellen tenni?

2015. szept. 25. 21:50
 1/7 anonim ***** válasza:
állítsd meg olvasd el és indítsd el újra
2015. szept. 25. 21:53
 2/7 A kérdező kommentje:
Akkor mostantól nem tudok úgy végig nézni egy sorozatot, hogy 2mp-ként megállítom? :S
2015. szept. 25. 21:55
 3/7 anonim ***** válasza:

Elég régóta nézek felirattal dolgokat.

Egyáltalán nem zavar, hogy olvasnom is kell.

Gyorsan olvasok, és gyorsan értelmezek. Ez lehet nálad a hiba....

2015. szept. 25. 22:12
 4/7 A kérdező kommentje:
Engem sem zavart a felirat, pont hogy szerettem.. Van magyar szinkronnal is, de utáltam mindig is, ezért felirattal néztem. Régen tökéletes volt minden, amikor még nem figyeltem fel a beszédre, csak azt hallottam, hogy valami motyog mögötte, de most már hallom a beszédet.
2015. szept. 25. 22:31
 5/7 anonim ***** válasza:
Én nagyon szeretem a japán nyelvet és ehhez hasonló gondom sosem volt de csak egy dolgot tehetsz. Leveszed a hangot és kész.
2015. szept. 26. 16:15
 6/7 anonim ***** válasza:
Talán a legelején, most már elég régóta így nézem és egyáltalán nem zavar.
2015. szept. 26. 17:31
 7/7 D-Mano ***** válasza:

Gondolom, tudod, hogy nem valószínű, hogy erre itt bárki biztos megoldást tud adni, de én is leírom a gondolataimat, amik így most eszembe jutottak, hátha segítenek:

1) Próbálj meg elvonatkoztatni ettől a problémától, mintha nem is lenne. Próbálj ne figyelni erre, és próbálj "belelazulni", belefeledkezni az animébe.

2) Próbáld meg a te gondolatodban olvasás közben megszólaló hangot a japán szinkronra kivetíteni, mintha a japánul beszélő japán szinkron az általad "belül kimondott" magyar szavakban képeződnének le benned. (remélem, nem fogalmaztam túl zavarosan...)

[3) A most következő is egy megoldási lehetőség, de, hát igen energia és időigényes a megvalósítása...: Tanulj meg japánul, akár a kanji-k nélkül, csak a japán beszédet]

2015. szept. 26. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!