Fullmetal alchemistnek melyik az első része?
valaki el küldeni mert nem tom melyik fejezettel kezdődik
a Testvériség vagy a bölcsek kövének nyomába st???
De a Bölcsek kövés-ben még fiatalabbak.
A Testvériségben már azért idősebbek, szóval szentem a Bölcsek Kövés előbb volt. Tehát vegyük úgy, hogy azzal kezdődik. :D
Az egyesnek van igaza, #2 nem nagyon írhattál volna ennél nagyobb hülyeséget. A Bölcsek kóvének nyomában 2003-ban készült, és így az évszámot nézve tényleg "hamarabb" van mint a Testvériség, mert az meg 2009-es. De: a 2003-as anime után a manga rajonvói "fellázadtak", mondván, hogy az anime meggyalázza a mangát, hogy nem méltó arra, hogy a képregényhez köze legyen. Addig-addig ment ez, míg a stúdió beadta a derekát: új sorozatot csináltak, ami hű a manga történetéhez. Ez a Testvériség. A két sorozat azonos alappal dolgozik, viszont már egy olyan alapvető probléma, mint a Homunkuluszok kérdése is teljesen totálisan máshogy lett megoldva, ráadásul még a tagjaik sem egyeznek teljesen.
Én azt ajánlom neked, kedves kérdező, hogy a Testvériséggel kezdd. A Bölcsek kövének nyomábannak lassú a történetvezetése, őszintén szólva unalmasnak találtam. A története nem rossz, ne értsetek félre, de a Testvériségnek a nyomába sem ér. Ha én például a Bölcsek kövének nyomábannal kezdtem volna, valószínűleg elvette volna a kedvem Arakawa-sensei világától.
Először elindult a Fullmetal Alchemist című manga.
Majd elkezdték az alapján csinálni a Fullmetal Alchemist:A bölcsek kövének nyomában című animét, ami Greed/Kapzsi felbukkanásáig majdnem teljesen a manga alapján készült, de utána az anime készítői kitaláltak neki egy befejezést.
Mikor a manga véget ért, akkor legyártották újra az egészet Fullmetal Alchemist Brotherhood/Testvériség címen, ami teljesen a manga történetét dolgozza fel.
Hát nem tom, nekem ugyan mindkettő tetszett, de a kérdésre válaszul, szerintem is a Bölcsek Kövével kezdd.
Nem kell leszavazni, vagy ilyenek, de abban még Edward nem állami alkimista. Mármint az elején, illetve visszaemlékezésekben.
Nekem ez jobban tetszett mint a Testvériség egy picit, jobban szerettem h az Al még olyan pici...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!