Barátnőm 17 éves lesz, szeretne animét nézni. Eddig még sose nézett. Én magam 16 éves vagyok, és az Inuyasha volt az első anime amit láttam pár hónapja. Milyen animéket ajánlanátok a barátnőmnek elsőre?
"17 évesen meg nem nézi a mélyebb dolgokat"
Ezt cáfolom, 17 éves lány vagyok, 3 éve nézek animéket, és a kedvenceim a komoly mondanivalóval bíróak:) ettől függetlenül szinte mindent megnézek.
Velem a Wolf's Rain szerettette meg az animék világát, ez volt az első, amit japánul láttam, imádtam.
Lányosabb animék (josei, shoujo):
07-Ghost - barátnőm emiatt az anime miatt szerette meg az animéket. Csak a manga első 25 fejezetét dolgozza fel a 100-ból, ráadásul pont a legizgalmasabb részek előtt hagyták félbe.
Ao Haru Ride - "Két meghatározó érzés, a barátság és a szerelem körül bonyolódik a történet, amelyet a felső középiskolás Yoshioka Futaba szemszögéből követhetünk nyomon." (AA ismertetőből idézve)
Sailor Moon - most futott a Sailor Moon Crystal, ami újra feldolgozta a mangát. Én anno nem néztem az animét, nem olvastam a mangát, így mindenféle elvárás és összehasonlítási alap nélkül ültem le megnézni, így nem volt csalódás a számomra, mint néhány rajongónak, sőt, kifejezetten tetszett:)
Chihayafuru - egy japán kártyajáték, a karuta világába kalauzol minket a történet. Nagyon izgalmas, érdekes, szórakoztató.
D.N. Angel - ez egyike volt a legelső animéknek, amiket japánul láttam, nagyon aranyos, kedves anime.
Vampire Knight - ez is egyike volt a legelső japán szinkronos animéimnek, bár lezáratlan, folytatása meg nem lesz.
Natsume Yuujinchou - ez egy nagyon szép, kellemes anime, nincsenek benne harcok, vér, ugyanakkor vannak nagyon izgalmas részei is.
Illetve ezekről a listákról is érdemes szemezgetni:
Ezek közül egyedül a Gintamát nem ajánlom, pedig az egyik kedvencem, de csak azért, mert az animék parodizálásán van a hangsúly benne, így ő, aki nem ismeri az animéket, nem értheti meg a poénok többségét.
Illetve ajánlom még ezt az oldalt is:
Rengeteg ismertető van fent, nagyon jó keresővel rendelkezik, utána tudsz/tudtok olvasni, hogy miről szólnak az animék, van-e folytatásuk, stb.
Illetve ezt az angol oldalt ajánlom még:
Charlotte
Chuunibyou Demo Koi ga Shitai
Okusama ga Seitokaichou
Sakura Trick
Zero no Tsukaima
Akame ga Kill
Ao no exorcist
strike the blood
sukitte ii na yo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!