Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Hogyan ismerhetem meg az...

Hogyan ismerhetem meg az animék kultuszát? Hogyan léphetek be ebbe a világba?

Figyelt kérdés
Olvastam pár mangát és negyon megtetszett ez a műfaj. Persze korábban is találkoztam vele meg rajzoltam is figurákat, de rájöttem, hogy ez az egész műfaj sokkal komolyabb mint képzeltem, és közelebb szeretnék kerülni hozzá. Szerintetek hogy ismerhetem megjobban? Miket kéne előszőr olvasnom és néznem? Ha segíthetek hű rajongó válhat belőlem! :-)

2015. júl. 19. 19:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%

Esetleg ha leírtad volna, hogy milyen témák érdekelnek, akkor könnyebb lenne animét ajánlani.

Nyilván akkor lépsz be a világba, ha elkezded nézni/olvasni valamelyiket. Ez sem bonyolultabb vagy elitebb, mint bármelyik másik fan közösség.

Érdemes pl. Hayao Miyazaki filmjeivel kezdeni.

2015. júl. 19. 19:15
 2/11 anonim ***** válasza:
50%

Ha nincs semmi konkrét, érdemes az "alapokkal" kezdeni. Ezeket általánosságban mindenki látta és ismeri is. Többségben ezek neverending shounenek egyébként.

Viszont amire érdemes időt szánnod az a Fullmetal Alchemist Brotherhood. Ha még nem állsz készen a japán szinkron/magyar felirat párosra, magyar szinkronnal is megtalálod Fullmetal Alchemist: Testvériség címen. :)

2015. júl. 19. 19:49
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Miyazakit már írták úgyhogy inkább pár régebbi, de mára klasszikussá vált animét ajánlanék a figyelmedbe, ezek nem sokszáz részesek

Astroboy

Akira

Appleseed

Ghost in the shell

Neon Genesis: Evangelion

Coeboy Bebop

Trigun

Blue Gender

Afro Samurai

Elfen Lied

Death note

Grave of the fireflies

Tokyo Godfathers

The girl who leapt through time

Interstella 5555

Paprika

Chobits

Ninja Scroll

és amire utaltak előttem, a mindenki által szajkózott populáris/sokszáz részesek: One Piece, Natuto/Naruto Shippuuden, Bleach, Inuyasha, Yu Yu Hakusho, Attack On Titan, Nana, Highschool DxD, Dragon Ball, Sailor Moon, Pokémon,

itt tudsz tartalmakat olvasni: [link]

2015. júl. 20. 00:23
 4/11 anonim ***** válasza:
*Cowboy Bebop
2015. júl. 20. 00:24
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes a klasszikusokkal kezdeni, amik igazán nagy jelentőségűek, illetve nagy hatással voltak a médiumra. Bár ezeket már leírták (remek lista 3.), de én is ajánlanám őket: Neon Genesis Evangelion, Ghost In The Shell, Az összes Miyazaki film, Akira, Az összes Satoshi Kon film, Berserk (inkább a manga), Cowboy Bebop. Ha inkább a mainstreamebb ág érdekelne, akkor amit érdemes lehet megnézni, az az Attack On Titan, Fate/Zero, FMA: Brotherhood, Gurren Lagann, JoJo's Bizzare Adventure, illetve a már említett neverending shounenek, de én ezeket speciel nem szeretem.
2015. júl. 20. 13:11
 6/11 anonim ***** válasza:
35%
Nézd meg az Inuyashát.
2015. júl. 20. 15:00
 7/11 anonim ***** válasza:
84%

#5:

Bárcsak a Fate/Zero lenne a "mainstream", akkor nem húznám fel magam ennyire a magyar animések igénytelenségén :D

Egyébként teljesen egyetértek az ajánlásoddal, de nem gondolod, hogy az Eva kicsit erős lenne egy kezdőnek?

Kérdező, szerintem kezdj pár lazább seinen-nel (Death Note, Btooom!, Steins; Gate, Fate/Zero), aztán jöhet a hardcore cucc (Eva, End of Eva, Wolf's Rain, SE Lain, Berserk manga)

2015. júl. 21. 16:43
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a sok hasznos segítséget! Tényleg hasznos ;-)
2015. júl. 21. 18:58
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
DragonBall-t ! Az a legjobb !
2015. okt. 23. 16:07
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
#9: Max egy ellentétes dimenzióban.
2015. okt. 23. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!