Tudtok ilyen drámai animét?
Olyanra gondoltam ami sírós, drámai szerelem nem kötelező. Humor lehet benne de az se kötelező. 2009-nél ne legyen régibb, grafika jó legyen. A szemek pedig ne olyanok legyenek mint a Clannadban vagy az Airban
Amiket láttam és ezekhez hasonlót keresek:
Angel Beats!
Anohana
Shigatsu wa Kimi no Uso (Your lie in April)
És ha lehet olyanokat írjatok először amiben fontosabb szerepet játszik a halál mint pl az Anohana-ban vagy az Angel Beats-ben
Válaszokat előre köszönöm!
Fontosabb szerepet játszik a halál és sírós: Death Parade
Egyéb sírós (legalábbis én bőgtem rajtuk):
Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin (2010) - nagyon durva, reális (történetileg, grafikailag egyaránt)
Steins;Gate (2011) - több drámaibb jelenet van benne, a első pár rész a karakterépítésről szól, aztán beindul a cselekmény
Devil Survivor 2 The Animation (2013) - ennél lehet, csak engem hatott meg teljesen a vége, de szerintem nagyon szép volt
K - ennek a vége szinte fél napos depressziót okozott nekem. Kb. hasonlóan van felépítve, mint az Angel Beats!, az első kb. 10 rész a poénkodásra megy rá, de az utolsó pár rész megkomolyodik, és a vége nagyot üt
Régen én is ódzkodtam a "nagy szemű" animéktől, most viszont a Clannad After Story magasan a kedvenc animém és a Kanon (2006)-ot is nagyon szeretem! Ha szereted a sírós dráma műfaját, akkor ezeknél jobbat nem fogsz találni. Szerintem tegyél velük egy próbát. Amiket még ajánlok:
- Little Busters! (megható, drámai, témája a halál is. Nagyon hasonlít az Anohanához)
- ef-a tale of memories ("nagy szemű" de nagyon művészi, témája az elmúlás is)
- Jigoku Shoujo (központi témája a halál, epizodikus bár kevésbé sírós)
- Mahou Shoujo Madoka Magica (művészi, meglepően komoly, halál témával is foglalkozik valamennyire)
- Grave of the fireflies (ha valami sírósat keresel, ez a film biztosan tetszeni fog!)
Amit még ajánlok (bár nem kimondottan halál témájú):
- Steins;Gate (izgalmas, érdekes, drámai)
- Mushishi (epizodikus, melankólikus hangulató)
- Shinsekai Yori (nagyon érdekes és elgondolkodtató sorozat sok drámával)
- Nana (egyedi stílus, felnőtt témájú, sok dráma, inkább romantikus)
- Bokura ga Ita (romantikus, megható, hangulatos)
- Sword Art Online (nem kimondottan dráma de vannak benne megható részek és összességében egy nagyon jó sorozat)
- Shingeki no Kyojin (az előzőhöz hasonlóan az akció mellett sok drámai része is van)
- Death Note (izgalmas, sokszor drámai)
Hotaru no Haka- Ez 1988-as animefilm, de ettől függetlenül szép a rajzolása, hisz a Ghibli készítette. Nem vagyok az a sírós típus, az AnoHanát és az Angel Beats!-et is végig néztem fapofával, de ez nagyon meghatott.
Hotarubi no Mori e
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!