Mondanátok rajz/mese/animációs filmeket?
Bármilyen animációs-, mese-,vagy-rajzfilm (esetleg anime is) szóba jöhet, ami valami miatt nyomot hagyott bennetek, vagy tetszett... Az sem baj, ha szomorú:)
Már sokat én is megnéztem, majdnem minden Disney-t, úgyhogy annak nagyon örülnék, ha valami más országban készült filmet is mondanátok:)
Chihiro szellemországban
Az idő urai
Totoro – A varázserdő titka
A vándorló palota
Kokuriko Saka Kara
hotarubi no mori e
Animés sorozatok közül 3 volt rám nagy hatással:
Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin, Code Geass és Shigatsu wa Kimi no Uso. A Rainbow arról szól, hogy hat fiú bekerül egy brutális javítóintézetbe, s egy hetedik veszi szárnyai alá őket. A megpróbáltatásaikat, megaláztatásaikat, erejüket, barátságukat mutatja be az anime. 26 részes, de minden részét nagyon szerettem. Nagyon valósághű és komoly.
A Code Geass nem ennyire komoly, itt már vannak mechák (óriásrobotok), a grafika is jobban elrugaszkodott a valóságtól, de hihetetlenül erős mondanivalója van (legalábbis számomra), kidolgozott karakterekkel dolgozik. Két évada van (Code Geass Hangyaku no Lelouch, Code Geass Hangyaku no Lelouch R2), mind a kettő 25 részes.
A Shigatsu wa Kimi no Uso jelenkori, valósághű, reális. Zenés (komolyzene), gyönyörű szép dallamok csendülnek fel benne. Vannak benne viccesebb, gyerekesebb jelenetek, de a vége felé megkomolyodik, az utolsó részek pedig nagyon szomorúak. 22 részes.
Animés filmek közül ajánlom:
Hotarubi no Mori e
Howl no Oguko Shiro (Magyarul: A vándorló palota)
Kotonoha no Niwa
Sen to Chihiro no Kamikakushi (Magyarul: Chihiro szellemországban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!