Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Ti szoktatok rajzolni, írni,...

Ti szoktatok rajzolni, írni, vagy esetleg kitalálni animéket/mangákat?

Figyelt kérdés
Én személy szerint csak kitalálni szoktam... :D

2015. máj. 5. 19:41
 1/8 anonim ***** válasza:

Én regényeket "írtam" eleinte. Akkor még hírből sem hallottam az animékről/mangákról (ez kb 2014 szeptemberig tartott). Az egyetlen probléma velem, hogy lényegében túl sok ötletem van:D Így kb megvannak az alapok, hogy ennek mi is lenne a lényege, hogy végződne, stb, de alig írok egy-két oldalt (mondjuk a rekord 3 fejezet volt eddig), és mivel beugrik valami más, rögtön elkezdem azt, félredobva az előző "munkámat". Utána elkezdtem mangásítani a befejezetlen történeteimet, de sajna az sem tartott túl sokáig:D Nem ígazán arról vagyok híres, hogy mindent befejezek, amit elkezdtem.

Úgyhogy most kitaláltam azt, hogy egyelőre hanyagoljuk a történetírást, és kész könyvből kezdem mangaadaptációt csinálni. De ezek még csak vázlatok papíron, meg kell várjam, hogy megjöjjön a digitális rajztábla, és akkor gépen tudok majd rajzolni.

Viszont rengeteg képet rajzolgatok, amiknek nincs semmi története - kitalált szereplők, és a barátnőm szokta kérni, hogy rajzoljam le rockerként mangaverzióban:D Amúgy ezek a képek főleg magyaron, matekon, föcin, kémián, meg néha bioszon készülnek. Régebben a fizikaórát is igénybe vettem, de utána nem értettem, amit meg kellett volna tanulni... :D

14/L

2015. máj. 5. 20:07
 2/8 anonim ***** válasza:

Velem már sokszor előfordult,hogy úgy éreztem jó ötletem támadt, amit szívesen látnék manga formájában, csak nem tudok rajzolni :D :(

Legutóbb pl. buszozás közben zenét hallgattam. Mikor a Linkin Park "In the end" című száma következett, akkor akaratlanul,de egy shaolin szerzetes képe ugrott be, aki meghal egy harcban. Aztán ezt továbbgondoltam,h miért harcolt az ellenség ellen, mi lehetett az indítéka, ki ő, hogyan kerülne bele egy történetbe és így szépen lassacskán szinte egy teljes sztorit ebből építettem fel,úgy h ő csak egy mellékszereplő lenne :D

Mint mondtam több ilyen ötletem is volt,és egy másiknál régebben kitaláltam egy olyan ellenséget, akinek az volt a képessége,hogy ha valaki megsebzi őt, akkor nem csak ő, hanem a támadója is ugyanúgy sebződik, és ő, ez az ellenség szinte halhatatlan lenne. Csak aztán elérjeztem a Naruto Shippudenhez, ahol megjelent Hidan, akinek ilyen képessége volt... :D

2015. máj. 5. 20:18
 3/8 anonim ***** válasza:

(Első vagyok)

#2 : :D

Amúgy ezt könnyen orvosolhatod.

Megírod a forgatókönyvet. Magyarul, nem regényformában, mert ugye azt rajzban nem mindig lehet szóról-szóra visszaadni, hanem úgy mondjuk képenként leírod, hogy "ő meg ő így áll, ez van a háttérben, ezt mondja, így suttog, úgy ordibál, ráncolja a szemödökét, sír, nevet, kardot ránt stb). Így szépen felépíted a történetedet, majd keresel valakit, aki tud rajzolni (mangafant, lehetőleg), és megkéred, hogy "lécci ha ráérsz, rajzold már meg ezt nekem!", és kész, Sokan vannak, animeaddictson is a "magyar mangák"-nál, hogy nem egy személy készíti, hanem van egy író, egy rajzoló, esetleg bétázó, meg javító/ellenőrző személy. Ha nincs is ilyen ismerősöd, interneten is találhatsz valakit (bár mondjuk ezzel vigyázni kell, mert lehet, hogy elcsórja a történetedet).

Na mindegy, elég sokat téptem már a szám, sok sikert! :D

2015. máj. 5. 20:26
 4/8 anonim ***** válasza:
Hát sztem ezek már megmaradnak nekem :D nem bajlódok vele.
2015. máj. 5. 20:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Én maradok a kitalálásnál, mivel a regény íráshoz túl lusta vagyok (rekordom egy prológus megírása), rajzolni meg nem tudok. Magamat nagyon jól elszórakoztatom az ilyen kis történeteimmel, vagy éppen a gondosan kidolgozott világaimmal. Amúgy az a legkiábrándítóbb, amikor van egy jó ötleted, erre hamarosan viszontlátod azt a képességet egy animében/mangában stb. Velem ez már nem egyszer esett meg.
2015. máj. 6. 15:59
 6/8 anonim ***** válasza:

én saját animét csinálok :D

na jó nem anime, mivel nem japánban készül, csak a stílusa olyan :)

2015. máj. 6. 21:40
 7/8 anonim ***** válasza:

Temérdek mennyiségű ilyen sztorim van, bár a legtöbbnek ugyan azok a szereplői csak az aktuális világhoz igazítva. :D

Van pl. egy nagyon bonyolult(és elborult) Steampunk Roadmovie-hoz hasonlító történet, amit Light novel formájában szeretnék elkészíteni. Aztán animeaddictson játszom egy FRPG-vel. Ha egyszer végre a történet végére érünk szeretném megrajzolni mangának. Rövidebb novellákon is szoktam gondolkodni, de végül idő hiány miatt nem írom meg őket. A nagy előnyöm pedig, hogy film&animáció szakon tanulok, így egy szép napon lehet a képernyőn is viszontlátom majd az ötleteim, anélkül, hogy csalódott lennék. ;)

14/l

2015. máj. 6. 21:41
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon sok meg nem írt hosszabb történetem van, egész sagák, de a rövideket leírom, novellám már jelent is meg.

Egyébként inkább rajzolok, manga stílusban (is), de konkrétan képregényt nem. Egyébként a világok közti utazók epic-fantasy műfajt kedvelem, és kb. 2001 óta foglalkozom ilyesmivel.

2016. szept. 7. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!