Mik a legismertebb animek magyarorszagon?
Kb 8 éve vagyok animés, és kb 8 animeconon voltam, és voltak nagyobb animés baráti köreim. Kb ezek azok a címek illetve az említett animék karakterei amikbe olyan sokszor botlottam bele, hogy annak ellenére hogy sokat még nem láttam közülük mégis rögzültek, képileg meg a címük is. Ha meg kérdezel egy animést hogy milyen animék a kedvencei, milyen animékről halott, vagy ismert biztos hogy lesz köztük minimum pár darab a fenti listából, többnyire azért mert jók is, de van néhány amit még illik is tudni. Az anime találkozókon is rendszeresen voltak belőlük cosplayesek akik előadást is tartottak, és ha elmész egy facuccos boltba ezek között vannak olyan animémék amikből biztos hogy találsz vagy kulcstartót, vagy füzetet és így tovább.
Nyilván egy cowboy bebop nem mérhető össze egy Nana ismertségével, de próbáltam minden műfajból írni.
Az a lista elég jól összefoglalja, hogy mi juthat a legtöbb ember eszébe ha anime kerül szóba
Mondom ezt úgy, hogy kb 16 éve nézek animét, az első sorozat, ami nagyon megfogott a műfajból, pedig valamikor 94 körül ment.
Ha tényleg az a kérdés, hogy melyik művet ismerik legtöbben, akkor nem ilyen Attack on Titan és társai modern túlhájpolt darabok a befutók, azok max a fiatalabb, csak aktuális darabokat ismerő rajongóknál. (akiknél már az ritkaság, ha látott valamit mondjuk 2010-2008 elöttről)
A legismertebbek pedig biza DB és tsai lesznek, amikor először elkezdett megjelenni a műfaj itthon a köztudatban, akkor még nem volt internet, streaming, torrent, csak azok tudtak elterjedni, amiket a tv leadott, vagy esetleg ftp-ről, dc-ről megszerezte valaki, és kézről kézre terjedt.
Naruto
DB
Sámán király
Pokémon
Yu-Gi-Oh!
A kérdés az volt hogy mit ismernek a legtöbben, és nyílván azok a legismertebbek amik nappali műsoridőben mentek nem egy esti csatornán ami csak animéket sugárzott, azok kezdték az A+t nézni akiknek valamelyik másik csatornán látott anime tetszett.
Kicsit sem érzem jogosnak hogy csak azért szidnak egy animét mert nem kell rárakni a 16+t.
Ha már itt tartunk szerintem Magyarországon az Attack on Titan-t még éjjel kettőkor 18-as piros karikával se lenne szabályos leadni a szélsőségesen militarista tartalma miatt.
Szerintem is sokan ismerik, jóval többen mint pl. Tokyo Ghoult.
Ha Mo. ismeretségi listán akarsz kiindulni, akkor 2010-nél fiatalabb animét nem érdemes íni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!