Az animéknél mit jelentenek azok a kifejezések hogy shoujo, echi, otaku?
Ha nem vagy túl lusta, akár meg is keresheted magadnak a neten, Google keresőben: "shoujo jelentése" és így tovább...
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__egyeb-kerdesek__43..
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__filmek-sorozatok__..
Shoujo: Az animék / mangák célközönség szerinti felosztásában azokat az animéket / mangákat jelenti, melyek fiatal lányoknak szólnak. Jellemző témái a romantika, felnőtté válás, első szerelem, vagy a jóképű férfiak által körülvett fiatal főhősnő :)
Ecchi: japánul illetlen szexualitást jelent. Könnyű perverz humort tartalmaz, de csak utalgat (pl. az egyik karakternek kilátszik a fehérneműje). A másik neve fanservice.
Otaku: Az otaku kifejezést azokra használják, akik valamiért szélsőségesen rajonganak, valaminek a megszállottai. Akik a hobbijukat a szociális értékek fölé helyezik. Japánban ez elég sértő kifejezés, nyugaton ellenben sok megszállott anime-rajongó szívesen nevezi magát otakunak. Japánban ezt a formát azonban inkább ne használjuk senkire.
shoujo = lány, animék esetében lányok
ecchi = perverz, de nem annyira mint a hentai
otaku = japánban sértő, ha valakire azt mondják, hogy otaku. Nagyon nagyon fanatikusan mániás az animék terén, mangák terén, játékok terén. Értsd úgy, hogy az az élete szó szerint. Itt nyugaton sokan dicséretként veszik és otakunak vallják magukat (holott az ott kezdődik, hogy a szobád full anime cuccal van tele pl), pedig az olyan, mint ha nálunk valakire azt mondanák, hogy "trehány naplopó".
Amúgy... Tudom, régi kérdés. De kedves kérdező, én az előttem szólóval értek egyet valójában. Ott a google, egy másodperc alatt ki tudnád keresni magadnak.
Bírom, hogy facebookon is feltesznek percenként a csoportokba olyan kérdéseket, amiket egy másodperc alatt kikereshetnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!