Mikortól lesz valaki animés?
Az hogy szereted az animéket az nem olyan. Pl: szereted a Bleacht, Narutot, Dragon Ballt stb. Amiket régen a tv-ben néztél azt én még nem nevezném annak. Mondjuk ha láttál több kategóriákból akkor igen (pl: néztél csomó shounent amik nem olyanok mint amik a tv-ben mentek (pl:hárem)) .
Otaku meg ne akarjál lenni mert elég negatív jelző. Azt jelenti, hogy egy beszűkűlt látású elfajzott rajongó vagy.
Lattal mar 4-5 animet
Tudod, hogy azok animek
Tervezed, hogy nézel meg
Szerintem kb ennyi
Ez nem attól függ, hogy hány animét néztél meg. Persze ha ismered a Dragon Ballt és a Narutót, attól még nem leszel animés.
Akkor lesz valaki animés, mikor alapjában az animéket szereti. Nem kifejezetten a Bleachet vagy a Fairy Tailt, hanem általánosságban szereti őket. És még tudja is, hogy miért szereti őket. (Én például azért, mert mindegyikből lehet tanulni valamit.)
Persze ezt nehéz elmagyarázni. Nyugi, majd megérzed, mikor leszel animefüggő.
Én animés-nek tartom magam. Aki pár animét szeret, de különösebben nem érdeklődik irántuk, nem animés. Általában ki is kérik maguknak. Az animés szerintem az aki szereti úgy általánosságban a műfajt (közepesen vagy nagyon), vannak animék amik a kedvencei, amik nagy hatással vannak rá, és folyamatosan (lassan, vagy gyorsan) bővül a témában a látó köre, mert érdeklődik a dolog iránt, utánuk olvas, keresi milyen animét nézhetne még meg stb. Ennek nyilván vannak fokozatai. Van akit sok minden más is érdekel, de ennek a ,,hobby-nak" is szentel néha időt, van aki azért bőven szentel nekik időt, de nem beszűkült a látó köre, nem fanatikusan isteníti a (kedvenc) animéit. És valóban vannak akik függő rajongók csak ezt látják, ráadásul minden más szar is. Sokszor ezek fiatal tinik, és kinövik.
Az Otaku szót azért érdemes jobban körbe járni. Az Otaku japán eredetű szó (japánok használják bizonyos személyekre),de japánban másképp is állnak hozzá az animékhez, mangákhoz, mint a minálunk. Nem vagyok szakértő a témában de japánban nem hiszem hogy van olyan hogy animés. Az anime, meg a manga a minden napok részei. Egy magyar ember meg teheti hogy sose vesz a kezébe mangát. Ha viszont azt mondanánk hogy egy japán sose látott még mangát az azzal egyenlő mintha sose fogtál volna még újságot vagy könyvet a kezedben. Maximum vannak akik több figyelmet szentelnek neki, akik cosplayeznek stb. Az Otaku akkor ehhez képest náluk egy valóban erős függőségben szenvedő egyént jelenthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!