Hogyan kéne lelket adnom a rajzaimnak?
Köszönöm a válaszaitokat. A lelkét én is látom, csak épp nem olyan erős, mint amilyennek lennie kéne...
Az én Ren-em sokkal erősebb, szilárdabb lélekkel rendelkezik, mint amilyet én a rajzokból érzek/látok. Mégsem tudom, hogyan érzékeltessem ezt.
Szerintem (Nem tudom hogy rajzolsz) az lehet a gond mint nálam. Az enyém: mű érzelmek az arcon (ahoz, hogy a természetesnek tűnjön a szem, szemöldök és száj kell), a tartás túl egyenes evvel is az érzelmeket lehet mutatni.
Ezek csak az én megfigyeléseim.
Nem tudom mennyire aktuális még ez a kérdés számodra. Egy régi mondás úgy tartja "A szem a lélek tükre".
Egy rajz attól lesz élethű, hogy élet van a szemben. Figyelj meg bármilyen rajzot, takard ki, kb. ugyan úgy fog kinézni mindegyik, mert a jól ismert szabályokra és arányokra épülnek. Ám, ha megcseréled és mindent kitakarsz csak a szemet hagyod meg a rajzokon (festményeken), akkor ahány rajz, annyi fajta szemet látsz majd.
Csak a szemmel ki lehet fejezni örömöt, bánatot, vágyat, félelmet, meglepettséget, haragot, szeretetet, megértést. Minden más amit köré rajzolsz csupán csak öltözteti ezt.
Ajánlom, hogy egy lapra csak ezt gyakorold, minél realisztikusabb szemet rajzolni. Én is ezt gyakorlom, mindig készítek szemekről rajzot, festményt, mert nem lehet megunni, mindig valami újat fedezek fel.
Egyik ilyen, hogy egy idő után, amikor ráérez a realisztikus szemábrázolásra az ember, akkor a megrajzolt szem a rajzoló (festő) lelki állapotát tükrözi vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!