Death Note vége? Valaki összefoglalná?
Csak egy 'értelmezô összefoglalót' szeretnék kérni. Szóval, az animében Ryuk beírja Lightot, aki meghal, nem tudjuk mi történik vele ezután. (?) Misával van egy rész, ô most öngyilkos lesz?
A manga végét csak lopva olvastam a könyvesboltban, de ott Misáék siratják Kirát? Near lett az új L? (ezt már nem olvastam) Mi van a világgal Kira után?
Végül sehonnan sem tudjuk meg mi lett Lighttal a halála után? (mert nem halálisten lesz, azt tudom)
Mennyi alternatív ending van már... mindegy bocsánat a sok kérdésért. De egy ilyen összefoglalónak örülnék. :')
A mangában ez lett a vége:
Near igen, átvette L helyét Ő folytatja azt amit L elkezdett.
Misa és a többi fanatikus pedig tovább istenítik Kirát, ott Misa nem mint Light-ra emlékszik vissza, hanem most Kirára.
Light pedig meghal, sajnos nem tudjuk meg mi lesz vele, de Matsuda beszélgetéséből az derül ki, hogy a "nagyközönség" azt tudja csak hogy Kira "szünetet tart" vagy elment nyaralni hogyha fogalmazhatok így~
A mangában benne van, amikor ezt mondta Ryuk, akkor igazat mondott, de egyben szívatta is Lightot.
Mert senki sem kerül halála után a mennybe/pokolba, hanem az ürességbe (Nu) kerülnek.
Ó, köszönöm, értem mostmár. : )
Viszont kíváncsi lettem volna mi lesz amikor Light anyja vagy Misa megtudja, hogy Light meghalt.
Szia.
Egy olyannak, aki csak az animét látta, kicsit zavaros lehet a vége.
Misa amint megtudta, hogy Light meghalt öngyilkos lett. Az animében, amikor megy a vonaton a végén, Ryuk-tól megtudja, és elmegy ahhoz az épülethez, ahol Light is meghalt (az animében), és leugrik a tetejéről.
Csak a mangában tudja meg Ryuktól, és csak az animében megy ahhoz az épülethez, ahol meghalt (lásd lejjebb), így a kettőt összemixelték.
A mangában kicsit más volt a vége. Light ott helyben meghal a raktár, vagy nem is tudom, milyen épületben (szóval Mikami nem tépi ki az ujját, Light nem menekül el, meg semmi), bár szintén Ryuk öli meg, ebben a verzióban Light is tudja, hogy miatta halt meg. Könyörgött is neki, hogy törölje ki, kérte, hogy hagyja abba a viccelődést, álljon le stb.
És ahogy egy előttem kommentelő mondta, Ryuk-tól azt is megtudtuk, hogy egy ember se kerül se pokolba, se mennybe, mert nem léteznek. Azt nem mondta, hova kerülnek a halott emberek, de ez nem zárja ki, hogy halálistenek lesznek a másvilágon.
Az anyja meg valószínűleg úgy viselkedett, mint minden más anya, ha egy gyereke meghal. Nem tudta, hogy Kira volt.
Near átvette L helyét, a világ pedig visszaállt a 'Kira-előtti' kerékvágásba.
(Szeretném megjegyezni, hogy évekkel ezelőtt néztem az animét, a mangát pedig még annál is régebben olvastam, szóval lehet, hogy egy-egy információ téves, vagy el-elírtam dolgokat. Hogy biztosra menj, javaslom olvasd el a manga pár fejezetes végjátékát. Online is lehet, ha tudsz angolul:
[link] )
Remélem tudtam segíteni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!