Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Az animékben miért van nagy...

Az animékben miért van nagy szemük a szereplőknek?

Figyelt kérdés
Nem értem a japánoknak pont hogy húzott a szemük viszont amiket ők készítenek animékben pedig nagy szemük van a szereplőknek. Nem tudom léteznek ekkora szemű(szép és nem torz) emberek ?

2014. jún. 9. 20:27
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
[link] Ilyenre gondoltam...nem olyanra aminek a szeme az arca nagy része! -.- =)
2014. jún. 10. 06:38
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Remélem meg tudom világítani számotokra ezt a kérdést. A japán mangákban Tezuka Osamu (akit a manga atyjaként is emlegetnek) honosította meg a "nagy szem" stílust, amely amerikai rajzfilmekben volt alkalmazva pl. Betty Boop, Miki egér, Bambi. Ez a stílus a Disney rajzfilmek alapja is volt minden olyan szereplőnél, akinél "aranyos, szeretnivaló, cuki" hatást akartak elérni. Az oka pedig egy emberi beidegződés, egy biológiai ösztön. Az emberi kisbabáknak a fejméretükhöz képest relatív nagy szemük van. [link] Az emberi ösztön pedig az, hogy ezt aranyosnak, édesnek, szeretnivalónak lássa.
2014. jún. 10. 08:25
 13/16 A kérdező kommentje:
Végre egy normális válaszoló! =) Köszönöm hogy ezt leírtad. Lenne még egy kérdésem van e ekkora szem a földön tehát pl: az előző kommentembe linkeltem. =) Értem hogy a babáknak ilyen van ,de hogy létezik e ilyen felnőtt szem? (ne olyat képzelj el aminek a feje csak egy nagy szemből áll =)
2014. jún. 10. 14:27
 14/16 anonim ***** válasza:

én is úgy gondolom, ahogy az 5.válaszoló írta

így "cukibb", és a kisebb gyerekek is jobban szeretik a cukibb dolgokat...

ha átgondolod itt európában is az állatokat, játékfigurákat stb.. nagyobb szemekkel rajzolják mint a valóságban..pl ha a delfin szemét úgy rajzolnák, hogy tükrözze a valóságot akkor a kisgyerekek nagy része félne a delfinektől

2014. jún. 10. 17:53
 15/16 A kérdező kommentje:
okok babák de felnőtt embernek?
2014. jún. 10. 19:58
 16/16 anonim válasza:

Vannak olyanok akiknek nagy a szemuk de az akkor sem hasonlithato nagy mertekben az animekehez mert naluk meg egy atlagos szem is felelmetesnek hatna a valosagban.

Ha egy nagyszemu valaki sminkkel meg kontaktlencsevel 'rasegit' a kinezetre akkor lehet az animekhez hasonlo szem merete. [link]

[link]

A smink meg a lencse ereje: [link] :D

2014. jún. 11. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!