Tudtok mondani cyberpunk animét?
Az Akira tényleg zseniális, bár nagyon alap, gondolom már megvolt. :) A Ghost in the Shell: Innocence (a második rész) ha még nem volt meg, ajánlom, szerintem nem fog annyira bejönni, mint az első, de grafikában bizony felülmúlja.
Igazi gyöngyszem a Serial Experiments: Lain (ez kicsit más megközelítésből megy rá a témára, jóval inkább a filózós, nem kifejezetten akciódús). Nekem nagyon nagy kedvencem még az Ergo Proxy, bár az technikailag inkább már post-cyberpunk, de ha a cyberpunk bejön, nagyon esélyes, hogy ez is be fog. Ott van még a Texhnolyze is, nekem kicsit nyögvenyelős a közepe felé, de összességében jó. Az Appleseed is elég híres CP anime, vagy ott az Animatrix is, az is pofás darab. :)
Valamint ajánlanék egy videóklipet is, kifejezetten a számhoz készült eredeti anime videó, ugyan rövidke, de nagyon hangulatos: Ken Ishii: Extra http://www.youtube.com/watch?v=t6maVVFs0As
Cowboy Bepop
Appleseed
Wonderful days
illetve: Neuromancer, ha minden jol megy, hamarosan kijon a film, addig meg ott a konyv (magyarul: Neurománc)
A teljesség igénye nélkül:
- Angel Cop
- Appleseed (már írták többen, van belőle 4 film, de inkább post apo/némi cyberpunk elemmel.
- Armitage III és Armitage Dual Matrix (kedvenceim)
- Bubblegum Crisis (cyberpunk alapvetés jó zenékkel)
- Cyber City Oedo 808 (régi de szintén pure cyberpunk)
- Ergo Proxy (már írták, inkább poszt apo)
- Genocyber (erős gore, csak óvatosan)
- Battle Angel Alita
- Ghost in the Shell (sorozat, filmek)
- Parasite Dolls (szintén pure cyberpunk)
- Silent Mobius (elég erős cyberpunk körítés+mágia, démonok)
- Vexille
A cyberpunkra érvényes, hogy ha tényleg műfajbeli darabokat akarsz, akkor a 90' évekből kell keresgélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!