Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Tudnátok olyan animéket...

Tudnátok olyan animéket ajánlani, amik szerintetek kihagyhatatlanok?

Figyelt kérdés
Kérlek ne mondjatok yaoi és yuri animéket.

2014. ápr. 5. 16:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
5. vagyok, itt a link (angol) : [link]
2014. ápr. 13. 11:24
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Van pár kedvenc alkotóm, akik műveit szerintem minden magát animefannak nevezőnek illik látni:

Shinkai - Szerintem nem sokan vannak, akik nála jobban tudnák két ember kapcsolatát képernyőre vinni. (5cm/sec, Garden of Words, The Place Promised in Our Early Days, Voices of a Distant Star, Children Who Chase Lost Voices)

Miyazaki (és a Ghibli) - Remélem őt nem kell bemutatnom.

Satoshi Kon - A pszichológiai műfaj királyának tartom. (Paranoia Agent; Tokyo Godfathers - bár az pont nem pszichológiai, de kiváló darab; Paprika; Roujin Z; Perfect Blue; Millennium Actress)

Mamoru Hosoda - Történetei aranyosak, meghatók, szívmelengetők. (Az 1. Digimon film, The Girl Who Leapt Through Time, Summer Wars, Wolf Children)

Katsuhiro Otomo - Az animetörténet egyik legmeghatározóbb animéjének alkotója. (Akira, Memories, Steamboy, Roujin Z)

Hideaki Anno - A másik legmeghatározóbb anime alkotója :D(Neon Genesis Evangelion)

Yoshitoshi ABe - Animéinek hangulata egészen egyedi. (Serial Experiments Lain, Texhnolyze, Welcome to the N.H.K.)

Ezeken kívül,

Ani*kuri 15 - 15 percet igazán ráfordíthat bárki, megmutatja mennyi különböző stílus létezik animében.

AnoHana - Gondolkoztam hogy ez legyen-e, vagy a Honey and Clover, amit személy szerint jobban kedvelek, de azt hiszem ez népszerűbb, sőt az egyik legnépszerűbb romantikus anime.

Aoi Bungaku Series - Azért van itt, mert japán szépirodalmi művek alapján készült.

Baccano! - Nagyszerű zene, nagyszerű szereplők, az anime lehetőségeinek teljes kihasználása.

Clannad és Clannad After Story - Ha nem egy tégla van a szíved helyén, meg fog érinteni.

Code Geass - Először a Death Note-ot akartam írni, de a Code Geassban több jól kidolgozott szereplő van. A "természetfeletti képességgel rendelkező főhős" féle animék csúcsa.

Cowboy Bebop - Kitűnő kapunyitó anime, kezdő animéseknek is lehet ajánlani, minthogy szinte miden része más-más műfaj, ezért mindenki megtalálhatja benne, hogy milyen féle anime tetszik neki.

Fullmetal Alchemist - Az eredeti, nem a Brotherhood. Tudom, hogy a Brotherhood jobb, de ez volt előbb. Az akcióshonenek csúcsa.

Ghost in the Shell - Az az anime, amiből a Matrix készült. Nuff said.

Higurashi no Naku Koro Ni - Megmutatja, hogy animében is lehet horrort csinálni - méghozzá sokkal intelligensebb horrort, mint a nyugati filmekben. És nem, az Elfen Lied ezen a listán nem lesz rajta, hiába sokan azt szeretik jobban. Az agyatlan vérontás nálam nem számít horrornak.

La Maison en Petits Cubes - Egy 12 perces néma anime, ami megérdemelten kapott Oscar-díjat. Szívmelengető kis történet.

Mushishi - Megmutatja, hogy egy animébe nem kell akció ahhoz, hogy jó legyen. Mélyen filozofikus darab.

Steins;Gate - Időutazás és romantika egy nagyszerű főszereplővel - csak a többi szereplő ne lenne olyan idegesítő. Az viszont biztos, hogy egyedi.

Trigun - Egy remek western, azt meg ki ne szeretné? :D

2014. ápr. 13. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!