Death Note: van jelentése?
Nem rég láttam, a Yagami= I'm gay észrevételt, és kissé death note függő lettem, szóval sokat gondolkodom rajta, és ez tűnt fől, bár nem biztos, hogy bármi jelentéssel bír:
K(kira)
L(lawliet)
M(mello)
N(near)
Az ABC sorrendje szerint, van a főszereplők neve, bár lehet, hogy tök véletlen, és az én agyam lát már bele mindent a dolgokba (:
K(Kira)
L(L. Lawliet)
M(Michael Kehl)
N(Nate River)
Ezek az igazi nevek, ha ez segít,Valamire rájönni :))
Eredetileg semmi jelentősége nincsen.
Oba Cugumi az anime megalkotója egy betűs nevet akart adni a világhírű nyomozónak,aki végül az L nevet kapta. L teljes neve L Lawliet, de mivel a japán abc-ben nincs L betű Eru ként is szokták hívni ami magyarra lefordíttva Elle ejtés szerint El azaz L.
De, bocsánat visza térek a témához. Szóval L, így lett el. Ha beleakarnánk látni Oba fejébe akkor azt mondhatnánk,hogy a többi rövidítést "L húzta magával". Vagyis, az egyik ok, miatt az alkotó egy betűs nevet akart,az az, hogy ezzel titokzatossabbá tegye a szereplőt. Egy szimpla "L" ről nem lehet eldönteni,hogy rendes/ál név-e. Ezzel egy fajta biztonsáhot adva L-nek. Szóval az,hogy a többi rövidítés K,N,M tiszta véletlen. Csak azért van így, mert Oba ezeket a neveket adta a karaktereknek és azzal, hogy álnévnek használja a kezdőbet űket emlékeztet minket L-re. Azaz ezzel nekik is egy biztonságot adva és így nekik is meg van az 1 betűs nyomozói név.
Remélem érthető.^^"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!