Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Írnátok ilyen animéket?

Írnátok ilyen animéket?

Figyelt kérdés
Szeretném,ha összeálítanátok nekem egy listát azokról az animékről,amiket szerintetek "kötelező" megnézni.

2013. okt. 5. 15:58
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez nyilván elég szubjektív dolog. Illetve attól is függ, mi alapján mondjuk valamire, hogy kötelező. Ami szerintünk nagyon jó? Vagy ami a legismertebb, és az alap műveltség része? Mert a kettő nem mindig fedi egymást.

A legismertebb, "mainstream" művek ugye a Bleach, Naruto, Inuyasha, stb, melyeket a TV-ben is adtak magyar szinkronnal. Mégsem mondanám, hogy mindenkinek kötelező darabok, már csak a terjedelmük miatt sem. Konkrétan nem olyan jók, mint amilyen hosszúak.

Amelyek elég közismertek, és színvonalasak is, azok talán a Death Note, a Higurashi, Haruhi, a Sword Art Online, Code Geass. Ezeket mindenképpen a "kötelező" kategóriába sorolnám. Régebben még ebbe a halmazba tartozott a Neon Genesis Evangelion is, bár mai szemmel már nem akkora durranás.

A kevésbé közismert, de általam nagyra tartott művek közül talán a Kara no Kyoukai, a Last Exile, a Shinsekai Yori, Steins;Gate és a Noein animéket emelném ki.

A könnyed slice of life animék közül említést érdemel még a K-ON!, mint eléggé közkedvelt mű.

2013. okt. 5. 22:48
 2/5 A kérdező kommentje:
Leginkább az érdekel,ami szerintetek nagyon jó. Természetesen utána nézek mindnek,hogy miről szól. A válaszod nagyon hasznos volt.Köszi!:)
2013. okt. 5. 23:09
 3/5 Nirata ***** válasza:

Az anime világában még nem vagyok annyira jártas, de amik eddig nagyon meg fogtak, a következők voltak:

Naruto/Naruto Shippuden

FULLMETAL ALCHEMIST BROTHERHOOD

Zetsuen no tempest the civilization blaster (ez sajnos kevésbé ismert, de iszonyat jó)

Vampire knight (romantikus,vámpíros)

Itazura na kiss (romantikus)

2013. okt. 6. 18:29
 4/5 anonim ***** válasza:

a Naruto-t és naruto shippuudent muszáj megnézned :D Igazából a Shippuuden szerintem sokkal jobb mint a sima Naruto, de ha nemlátod a sima Narutot akkor nem nagyon fogod érteni a shippuudent.

De még a Hellsing is nagyon tetszett nekem meg a Kaze no Stigma és még a Bleach

2013. okt. 6. 18:49
 5/5 Sveacer ***** válasza:

One piece

Fairy tail

ezek inkább japánban ismertek

2013. okt. 6. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!