Tudtok ajánlani szomorú animéket?
Ano Hana
Angel Beats!
Haibane Renmei
ELfen Lied
Tokyo Magnitude 8.0
Shigofumi
Clannad évadok (bár én nem voltam tőlük lenyűgözve..fenti 4 szvsz jobbak voltak..)
Drámailag kissé gyengébbek:
Sakamichi no Apollon
Air
Kanon
Kanon (2006)
Little Busters
Rose of Versailles
Sakurasou no Pet Kanojo (ez csak a vége fele miatt, ahol volt 1-2 naagyon jól eltalált drámai rész)
Millennium Actress
Byousoku 5 Centimeter
Hotarubi no Mori e
ef: A Tale of Memories.
ef: A Tale of Melodies.
Kobato.(utolsó rész maitt)
ÉS egy pár ahol együtt lehet érezni a karakterekkel (részben):
Asura
Casshern Sins
Noein
Berserk
Mujin Wakusei Survive
Sousei no Aquarion
Ginban Kaleidoscope
Aria
Bounen no Xamdou
Mnemosyne
Szinkronost nem tudok sajnos már nem lesz szinkron.
feliratos:
The Sunday without God.
"Szinkronost nem tudok sajnos már nem lesz szinkron.
feliratos:
The Sunday without God."
Egy kérdés, ez hol van egy kimondott drámai animéhez képest? Egy sima fantasy kis együtérezhetőséggel kb ennyi.. Ráadásul most kb a kövi 2 részben dől el hogy egész jó irányba menetel az anime vagy a nagyon rosszba.
Nana
Mahou Shoujo Madoka Magica (a neve ellenére komoly thiler)
Black Rock Shooter
Ez kicsti off lesz, de a Sunday szerintem sem amolyan tragikus dráma, ellenben elgondolkodtató, s szerény véleményem szerint nagyon szép.
Az alap ötlet hasonlít a Lightning returns FFXIII-hez, meg fogalmam sincs miért, de van valahogy egy FF-es hangulata ( talán azért mert az is fantasy :P ).
Szóval, én nagyon kíváncsi vagyok rá, s látszatra kissé gyerekesnek tűnik nekem (a főszereplő miatt) de érdemes megnézni
De azért, hogy a témához is tudjak szólni:
Szerintem az Asura nem ahhoz a körhöz tartozik, ahol a néző könnyen bele tudja élni magát a szereplők bőrébe.
Egyszerűen a mai jóléttel fel sem tudjuk fogni azt a borzalmat, amit egyes szereplők átéltek, s ennél fogva nem tudja annyira meghatni az átlag nézőt, mintha egy átlagos ember valódi és fájdalmas főleg leki problémáiról szólna.
Az asura legnagyobb erénye, hogy hitetetlenül Groteszk (nagy G-vel)
SPOILER
Komolyan amikor a szerzetes levágta a karját....
SPOILER END
Az Elfen Lide karakterével valamiért sokkal könnyebben együtt lehet érezni, pedig az sem egy tündérmese, holott ugyanazt a gyermeki "tudatlan" állapotot mutatja be, de szerintem jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!