Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Tudom, hogy gáz. De valaki...

Tudom, hogy gáz. De valaki elmagyarázná nekem a Byousoku 5 Centimeters ( másodpercenként 5 centiméter) c. Anime 3. részét?

Figyelt kérdés
Szòval az első kettőazt értem, de aztàn a 3. ban elvesztem a fonalat. Vagy legalàbb is nem értem. Tudom a legtöb vàlasz az lesz, hogy mit nem ertesz ezen? De csak magyaràzatot szeretnék, hogy a végén amikor visszafordult a sineknél, akkor a làny màr nem volt ott, miért? Nem ő volt? Hogy értette hogy mindent elvesztett? Miért nem talàlkoztak többet? Egyàltalàn mi értelme volt a harmadik résznek? Olyan kevésnek tűnt és nem értem... Előre is köszönom annak aki lesz olyan kedves és.elmagyarazza<3

#anime #centiméter #byousoka #magyaràzat
2012. dec. 2. 19:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem gáz, én külön örülök a kérdésnek :D Az anime ugye arról szól ,hogy a főszereplő srác ugye reménytelenül szerelmes a lányba és mint legfőbb vágyálmára építi fel az életét. A harmadik részben jön rá ő maga, hogy igazából már túl nőtt rajtuk az élet, egyszerűen külön utakra kényszerültek, viszont ő túl későn jött rá erre, a lánynak ekkor már van jegyese (az ujján mutatnak egy gyűrűt mikor a vonaton ül). Innentől kezdve mindegy is ,hogy ki volt a lány aki után visszafordult. Egyrészt azért mert , vagy nem az a lány volt, vagy az a lány volt, de ő ugye továbbment, nem maradt a síneknél, ahogy az életben is továbblépett az ügyön. Azért értette ,hogy elvesztett mindent, mert a második részben ahogy mutatták ugyan már ő sem bízott abban ,hogy együtt lesznek (üzeneteket ír amiket nem küld el), de egyértelműen látszik rajta a többi lány számára, hogy nem vevő mással próbálkozni. Azért nem találkoztak újra, mert ha belegondolsz a középsulit meg az egyetemet is egymástól messze végezték el, ami gyermekkorukban közös volt más utat vett, teljesen más életet éltek, egyikük vidéken másikuk pedig a fővárosban, gyakorlatilag elidegenedtek egymástól, hiába találkoztak volna, nem lett volna mit mondaniuk egymásnak, szép emlék volt és szép álom volt, de ennél többre sajnos nem futotta nekik. A harmadik rész értelme konkrétan mind 3 epizód lényege, megmutatja ,hogy van ,hogy egyszerűen nem megy és ha ez így van akkor túl kell tenni magunkat a dolgon és továbbélni, mert ha egy elérhetetlen dologra építjük az életünket sosem lehetünk boldogok.

Ez az én értelmezésem, lehet egy kicsit kusza ,de remélem ,hogy tudtam valamicskét segíteni :D

2012. dec. 3. 23:47
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, nagyon sokat segítettél! Köszönöm^^ <3
2012. dec. 4. 22:14
 3/5 anonim válasza:

Uhh de régi kérdés 😅😅

Én most kerültem szembe ezzel az Animével, végignéztem mind a 3 fejezetet. Az 1. válaszoló magyarázata, miszerint a lényege a 3. fejezetnek, hogy ez történik, ha valaki beleragad a múltba, elmagányosodik, kiég, számomra csak azért zavaros, mert ugye ott volt a fiú és a lány részéről 1-1 levél, amit egymásnak írtak, benne az akkori őszinte érzéseikkel, gondolataikkal egymás iránt, de nem adták át egymásnak. Nem inkább azt akarja mondani a film, hogy ha valódiak és erősek az érzéseink valaki iránt, azt igenis mondjuk ki, valljuk be? Mert ha nem mondjuk ki, lehet hogy az igazit mulasztjuk el, lezáratlanok maradtok egymás számára, ezáltal könnyen beleragadunk a múltba, végül nem marad más, csak a fájdalmas emlékek.

aug. 24. 22:48
 4/5 anonim válasza:
Illetve bocsánat, azt kihagytam előzőleg, hogy számomra ott a zavar az 1. válaszoló magyarázatában, hogy a srác azért nem küldte el azokat az SMS-eket, mert már Ő maga sem volt biztos abban, hogy van közös jövőjük a lánnyal. Nem inkább azért nem küldte el, mert nem mert vallani? Valamint a lány is azért nem adta át a levelet, mert nem mert vallani?
aug. 24. 22:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Oh, köszi a választ. 12 éve láttam azt az Animét, de lehet most így felnőtt fejjel nekiülök majd megint:)
aug. 26. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!