Melyik a legnépszerűbb anime/manga sorozat/név Japánban?
Régebben úgy gondoltam hogy a one piece, mivel volt egy hír, hogy a One Piece egyik mangája tartja a legeladottabb könyv rekordját Japánban, itt viszont azt látom, hogy az aktuális Detective Conan film a mozikban rendre veri az aktuális One Piece mozit:
a másik érdekesség a fenti listában: 2002ben még amerikai filmekkel volt tele a lista, de évről évre egyre kevesebb amerikai filmet néznek arrafelé, ha jól látom a kínai/dél koreai piacon is kezdenek visszaszorulni az amerikai filmek -> ennyit a "nagy kulturális olvasztótengely"ről :)
ami viszont szomorú: a keleti filmek (nem csak animék) hiába egyre jobbak, mégis egyre kevésbé jutnak el Magyarországra (persze itt csak az amugy alig sikeres naruto-bleach megy egy kicsit, a conan megbukott, one piece nem is volt).
#2 a szinkron tényleg szörnyű
én is inkább felirattal nézek Naruto-t
szerintem amit a legtöbb ember ismer, azok:
Neon Genesis Evangelion
One Piece
Doraemon
Meitantei Conan
K-ON!
Utolsó válaszoló kihagytad a
Dragonball Z
Bleach
és a Narutot is!!!!! D:<
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!