Vannak animék (vagy bármi más média/könyv) ami olyan mint a my hero academia vagy a black clover, csak a főszereplő nem kap különleges erőt hanem átlagos marad?
Az mondjuk pont az ellentéte annak, amit kért.
#5 arra gondolt, hogy Deku megkapta a All might erejét, Asta pedig a grimoire-t nagyon az elején, és onnantól ök lettek a legerősebb karakterek kb. Persze nem átlagos erejük volt, de ettől függetlenül hihetetlen erősek lettek.
De ezekhez hasonlónak tényleg jó amúgy a Mashle.
Claymore. Ebben az önmagát feláldozó claymore -ból (rég láttam, így nevezik őket ugye?) asszem a genetikáját kapja meg a főhős (bocsánat, rég láttam, nem emlékszem pontosan mit, de megkap a halott hőstől valamiféle, rá jellemző tulajdonságot), mégis folyton röhögnek rajta a különleges képességű claymore-ok ("védők, démon űzők"), mert ő az utolsó sorszámú a rangsorban. És mégis... Önerőből fejlődik. Természetesen van jelentősége annak, hogy a tudata mélyén rejtőzik az önfeláldozó claymore egykori képessége, sőt, a mártír claymore, akitől alapjában csupán egyetlen fontos képességet kapott, nos, az a mártír claymore volt eredetileg a legerősebb, első számú claymore...
Ahhoz képest, hogy nem az én világom a harcos, meg hős tematika, a Claymore még nekem is tetszett, van lelkülete némileg a sorozatnak. És ebben valóban önerőből fejlődik a főhős. Kicsit véres sorozat, drámai, gyakorta tragikus elemekkel, hősies ellenállással.
Gyakorlatilag szimbolikusan utal a történet arra, hogy gyakran a kevesebb: több (minőségibb), hiszen a főhős képességarzenálja eléggé beszűkült, csak egyetlen jelentős képessége van, olyan, ami a többieknek nincs, de azon egyetlen képessége lesz a kulcs a deffenzív harctaktikák sorában. (Eleinte el se tudják képzelni, hogy jó valamire az az egy képessége.)
#8 vagyok, ami kimaradt, hiszen rákérdeztél: animeaddicts -en teljes magyar mangafordítást találsz (rajongói fordítás), és teljes animesorit a Claymore-ból.
A Claymore-on kívül valami ilyesmi jellemző ezekre az animékre is:
Satsuriku no tenshi: 12+4 részes, igen sötét hangulatú animesori, imádom. Egy 10 éves kislány egy labirintusban bolyong, ahol folyton rátmadnak, de az esze többnyire megmenti, később pedig szövetséget köt a kaszással: a kislány eszéért cserébe némi védelmet nyújt a kaszás számára azért, hogy mindketten élve kijuthassanak onnan. Hogy aztán feláldozza magát a bűnös kislány... Evvel az alkuval indul a sorozat. Hamar kiderül: a kaszás épp olyan halandó és traumatizált gyerekkorral bír, mint a kislány.
Yakusoku no neverland: az árvazái gyerekek szintén a saját eszükre hagyatkozhatnak a menekülésük érdekében, nagyhatalmú emberevő szörnyek elől menekülve. Két évados. A 2. évad állítólag eltér a mangától, én csak az animesorit láttam, mindkét évaddal.
Kino no tabi: egyelőre csak az eredeti változatból, a 2003-asból láttam néhány részt, road movie, magányos motorossal. Nem szupererőről szól, hanem hogyan védi meg magát egymaga a motoros, különféle bandáktól, veszélyektől, többek között.
Tokyo Ghoul: a főhős srác fél ghoul-lá változik, ennél fogva félig ember, félig ghoul, következésképpen kisebb ereje van, mint a ghoul-oknak. Utóbbiak befogadják, és a különleges harci eszközöket alkalmazó rendőrség sorra nyírja ki a ghoul-okat, megfezsített ütközetekben. Az első évad egész jó, láttam egy folytatását (Root A), az már nem tetszett.
(Határeset a kérésed szemszögéből, de egy próbát megér, szintén nagyon izgalmas , 11 részes sori: Zankyou no terror; ebben a rendőrség képviseli a nagyobb erőt, mégis két kamaszfiú folyton túljár a rendőrség eszén, a bombafeladványaikkal; a sori közepétől már lélektanibbá válik. Esetleg egy gamer animesori első évadát javaslom még: Accel world; itt egy elhízott kamaszfiú a főhős, aki remek videojátékos.)
"A 2. évad állítólag eltér a mangától, én csak az animesorit láttam, mindkét évaddal."
Hát és elég borzasztó is lett a 2. évad, még anélkül is hogy ismerném a mangát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!