Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Tudnátok ilyen animét ajánlani?

Tudnátok ilyen animét ajánlani?

Figyelt kérdés

Nem rég kezdtem animéket nézni. Eddig amiket megnéztem:

-Code Geass 2 évada

-From the new world

-Steins;Gate, Steins;Gate 0 plusz a film , meg azt hiszem a két OVA

-Fullmetal Alchemist:Broterhood

Ilyen sorrendben láttam a filmeket, hogy melyiket nézzem innen vettem a gyakori kérdésekről, hogy melyiket ajánlják kezdőknek.

-Mit nem szeretnék nézni?

*Inkább tizenéveseknek való never ending shouneneket(Naruto, stb.)

*Death Note, mert arról azt olvastam, hogy a vége nem valami jó

*2003-as FMA, nekem a Broterhood vége tökéletes, nem kell másik befejezés

-Mit szeretnék nézni?

*Legyen kerek, legyen befejezése

*Nálam a harc helyett előtérben vannak az emberi kapcsolatok, belső érzések

Ja, és nem tudom számít-e, de talán az életkorom alapján is lehet találni animét: 20 éves fiú vagyok.

Ennyi, előre is köszönöm a válaszokat.

jan. 25. 21:57
 1/8 A kérdező kommentje:
Illetve azt kihagytam, hogy eredeti japán szinkronnal, magyar felirattal nézem az animéket.
jan. 25. 21:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

fate/zero (legjobb, csak ne hagyd abba a lassabb első rész után)

vinland saga

berserk ‘97

jan. 25. 22:27
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Ahogy látom a Fate-ből van több sorozat is, ha nem láttam a többit érteni fogom a Zero-t?

jan. 26. 17:43
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem egyértelmű, mit szeretnél, hiszen amit szeretsz, kb ugyanaz a shounen harc kateg, mint amiket nem szeretsz... (Kivéve a Death Note, az viszont kiváló krimi anime, kerek befejezéssel.)

Arra gondoltam, írok neked olyat, amelyek talán 20 évesnek is megteszi, valamint lélektani seinen (felnőttes) akció animék, és értelem is van bennük, de mégsem túl elvontak ezek sem (nem derült ki a kommentedből, kérdező, hogy zavar-e az akció, vagy pont azt keresed? csak az derült ki, hogy előtérben legyenek az emberi érzések... az általad látottak némileg ellentmondanak szavaidnak) :

Zankyou no Terror (befejezett anime),

Psycho-Pass (több évad és mozi, de az erlső két évad befejezett, tehát külön-külön az évadok önmagában is befejezettség érzetet adnak),

Angel Beats (kevert műfajú, tragikomikus akció, katartikus befejezéssel, kerek egész, de az alábbiaknál ezt ne mfogom elismételni már),

Gunslinger Girl 1. (csak az 1. évad színvonalas eddig, lélektani akció),

Danganronpa évadok (kicsit nehézkesen indul, a 9.részről már izgalmas, egészen addig csupán kissé sablonos túlélő anime, és ez agyalós, nem igazán harcos),

Blood-c: 12 részes, a nézőket beetető anime, egészen az utolsó előtti részig. Az utolsó része brutális kaszabolás, egészen addig viszonylag szolid, és hétköznapi (slice of life) stílussal kevert sulis ackiódráma.

jan. 26. 22:16
 5/8 anonim ***** válasza:

A Death Note akkor is megér egy misét, ha a vége nem olyan jó, mert amúgy nagyon jó.

Befejezett és jó, az a már említett Vinland Saga.

A 98-as Cowboy Bebop nagy kedvencem volt a Te korodban…

Bár pont ellenkezője annak amit kértél és befejezetlen is, nekem az Oshi No Ko volt a kedvencem 2023-ból, néha megéri a komfortzónádon kívül is nézelődni.

Üdv.

32/f

jan. 26. 22:20
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszömöm a válaszokat, így már elég sok ötletem van, hogy mit is nézzek, mimdenkinek ment a zöld kéz. :)
jan. 27. 00:25
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem az egyik kedvencem a "the promised neverland" érdemes megnézni,mert nagyon jól ábrázolja az emberi kapcsolatokat és az összetartást!
jan. 28. 20:55
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

A Zankyou no Terror-t már meg is néztem. Jó kis film, egyik kedvencem lett. Rövid, nem túl hosszú, én is csak ajánlani tudom.

jan. 28. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!