A Dragon ball Z-ben Kaito bolygólya az egy fekete törpe vagy egy kihűlt neutroncsillag lehet?
Figyelt kérdés
Nem feltétlenül badarság, hogy egy ilyen kisbolygónak ekkora gravitációja legyen, de ehhez egy már kihűlt neutroncsillag vagy fekete törpe sűrűségével kell rendelkeznie. Szerintetek elméletben melyik lehet inkább a gravitációja alapján?2023. júl. 20. 21:26
2/7 Mojjo válasza:
Egyik sem. Fehér törpe nincs akkora méretű, egy neutroncsillag pedig azzal a mérettel nem tízszeres gravitációval rendelkezne a Földhöz képest, hanem tízezerszeressel.
Kaito bolygója egy kitalált bolygó. Ilyen is van egy mesében.
3/7 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy mese és kitalált bolygó, de csak elméleti síkon érdekel a kérdés. Sűrűség alapján akkora méretben akkor inkább a kihűlt fehér törpe lenne a reálisabb, nem?
2023. júl. 20. 22:20
4/7 Mojjo válasza:
@3: Nem. A fehér törpék átmérője pár ezer km-től tizenpárezerig terjed. Nem néhány lépésnyi.
5/7 anonim válasza:
Kaito bolygója egy Földhöz hasonló, apró méretű bolygó.
A DBZ movie-ban, amikor Goku átüti a bolygót, lehet látni, hogy talaj van a fű alatt:
1:50-től.
Egy kihűlt csillag belseje nem hinném, hogy ilyen.
6/7 A kérdező kommentje:
Ezt még nem láttam. Ilyen kis sűrűséggel viszont nem lehetne ekkora gravitációja. Jó, tudom, hogy mese. Pedig a koncepció tetszett volna.
2023. júl. 20. 23:18
7/7 anonim válasza:
Mintha lett volna rá utalás, hogy egy rendes bolygó volt, csak Beerus összezsugorította valami sértődés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!