Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Milyen animék vannak, amiben...

Milyen animék vannak, amiben érzéketlen, hideg, de kiemelkedően intelligens karakterek vannak?

Figyelt kérdés

Ilyenekre gondolok, mint: Death Note (Jagami Light), Tomodachi Game (Yuichi Katagiri), Classroom of the elite (Kiyotaka Ayanokōji)

A Classroom-nak most nézem a 2. évadát.

2023. júl. 20. 12:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hyouka

Yahari Ore no Seishun

Irregular of Magic High School

Kiseijuu - Parasite the maxim

91 Days

Overlord

2023. júl. 20. 20:53
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
2023. júl. 22. 02:59
 3/8 anonim ***** válasza:

Gunslinger Girl (Az 1.évad remek lélektani, a 2. évad viszont kritikán aluli).

Blood-C (Erős idegzetűeknek van az utolsó rész, ott következik be a "poén", és derül ki, hogy kik a számító, rideg emberek. A sorozat első fele viszont kissé vontatott és átlagos. Megéri végignézni, elég rövid.)

Happy Sugar Life (Erős idegzetűeknek, női intelligens pszichopatával, aki mint pedofil, romantikus, más esetben számító).

Eve no jikan (Eleinte közönyösek a főszereplők az androidok irányába, akiket programoznak kódokkal, az androidokról pedig kiderül, lelkük van; slice of life lélektani minisorozat).

Mahou shoujo site (A sori első felében szadista módon bántalmazzák a főszereplő lányt, pl a bátyja, aki kiváló tanuló; egy kissé Yagami Light-ra emlékesztet, azonban a srác csupán mellékszereplő.)

Boku dake ga inai machi (Nem akarok spoilerezni, nem jelzem, ki a számító rideg karakter.)

Ezek jutottak eszembe.

Talán még ezek is megfelelnek a feltételeidnek:

Zankyou no terror, a két főszereplő zseni terrorista fiatal srác közül az egyikük nem igazán mutat érzelmeket.

Ousama Game (túlélő játék, egymás eszén próbálnak túljárni.)

Ahol a rideg zseni csupán mellékszereplő, és nem derülnek ki róla részletek, inkább természetfeletti erejük van (ez inkább offtopic) :

Kokoro Connect (Aki mozgatja a paranormális jelenségeket, alapvetően rideg személyiség, élvezi, hogyan küzdenek és fejlődnek tőle a kamaszok, pszichésen). Egyébként zseniális lélektani anime.

Danganronpa (A főszereplő plüssmackó egy pszichopata; túlélő dráma animesorozat, több évados; nem derül ki, zseni-e a mackó, inkább természetfeletti hatalommal bír.)

2023. júl. 23. 19:59
 4/8 A kérdező kommentje:

Amit felsoroltál, azok közül csak a Happy Sugar Life-ot ismerem, viszont sosem értettem, hogy itt az oldalon miért állítják be azt annyira durvának.

Emiatt volt az, hogy féltem megnézni az első részt is, azt hittem valami roncsolós anime.

Holott annál pl. a Higurashi no Naku Koro ni 1000-szer durvább.

A Happy Sugar Life szerintem nem olyan felkavaró, bár az igaz, hogy nyomasztó anime.

2023. júl. 23. 20:07
 5/8 A kérdező kommentje:

Mellesleg, Satou bár valóban intelligens, de egyértelműen egy közveszélyes elmebeteg, aki elvesztette a realitás érzékét.

Éppen ezért, ő nem fetlétlenül az a karakter, akit keresek.

2023. júl. 23. 20:13
 6/8 anonim ***** válasza:

Nézőpont kérdése, kinek mi a durva. Úgy gondolom, aki a THRILLER jellegűektől kap frászt, mint a Happy Sugar, jobb előre figyelmeztetni. ;) Pláne, hoyg nagykorúaknak való, lélektanilag.

Számomra a Higurashi sokkal kevésbé megrázó (az első 2 évadát láttam), ki mivel hogy van...

A Happy Sugar-nál leizzadtam olykor, főleg a "barátnős" résznél (nem akarok spoilerezni, tudod, mire utalok a közepe/végefelé).

A Happy Sugar pszichésen szadista anime. Nem fizikálisan.

Kit mi zavar jobban, ez egy ilyen dolog...

Tehát nem csak a rád kell tekintettel lenni, ezért jelzem általában, hogy a Happy S-hoz erős idazgat kell, mivel egyeseknek nincs, sőt, kifejezetten nagykorúaknak való, pszichésen.

Úgy gondolom, a kérdésed szempontjából nem annyira releváns, melyik erősebb idegzetűeknek való, és melyik kevésbé, ez csak amolyan 18 karika megjelölés volt részemről.

Rideg, számító karaktereről érdeklődtél, írtam párat, egészségedre. ;)

2023. júl. 23. 20:15
 7/8 anonim ***** válasza:

Pontosítok:

A Happy Sugar pszichésen szadista anime. És olykor fizikálisan is (gyilkosságok, szemkivájás, stb). A Higurashi-ra is kellemző, a Happy Sugar-ra is. Mindkettő thriller, és a rettegés van a középpontban, és mindkettő szadista is.

Ennél fogva lényegi objektív eltérés nincs a kettő között, a dolog rideg, számító és szadista voltát tekintve.

Csak szubjektív, egyéni benyomásbeli eltérés van közöttük.

2023. júl. 23. 20:19
 8/8 A kérdező kommentje:

A Happy Sugar Life komor hangulatát szerintem az (is) adja, hogy abban a történetben szinte senki nem normális.

A Higurashiban találunk értelmes embereket is.

2023. júl. 23. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!