Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Melyik animét nézzem meg...

Melyik animét nézzem meg anyukámmal?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Anyukámmal volt egy veszekedésünk, de már kibékültünk és anyukám azt mondta hogy holnap megnézhetünk egy animét. Na már most ez egy nagyon ritka dolog, ugyanis anyukám nem igazán kedveli az animéket, szóval valami tényleg jót kellene megnéznünk. "Kikötés" hogy film legyen, és semmiképp se ilyen verekedős vagy harcos (shounen), inkább romantikus, vagy slice of life. A Silent Voice már ki van lőve, mert azt már megnéztük, stílusában ahhoz hasonló jó lenne. Az már csak hab lenne a tortán ha magyar szinkronos is lenne, mert nem nagyon szeret feliratot olvasni. Ha tudtok valamit, akkor kérlek mindenképpen írjátok le. Köszi nagyon előre is!

2023. máj. 13. 19:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Szinkron szinte csak Ghibli filmekhez van sajnos és azokat már a többiek is említették.

Még van a Vadon Hercegnője, amiben van harc, de egyáltalán nem Shonen jellegű, de nem éppen az a romantikus/slice of life történet.

Amihez csak felirat van, de nagyon tudom ajánlani:

Wolf Children (Ookami Kodomo no Ame to Yuki)

Még esetleg:

Maquia: When the Promised Flower Blooms (Sayonara no Asa ni Yakusoku no Hana wo Kazarou)

Josee, the Tiger and the Fish (Josee to Tora to Sakana-tachi)

2023. máj. 14. 09:08
 12/21 anonim ***** válasza:
Kár hogy csak filmre vevő anyukád, nálunk a Gin no Saji (silver spoon) szériáért három generáció van oda. A nagyi együtt nézte az unokával, és imádták.
2023. máj. 14. 10:19
 13/21 anonim ***** válasza:
Az unoka már húsz éves, szóval nem gyereknek való anime.
2023. máj. 14. 12:32
 14/21 anonim ***** válasza:
79%

Felnőtt férfiként én is javaslom az alábbiakat:

Írták az

5 centimeters per second-ot,

az romantikus, kamaszokkal, viszont nagyon szép a grafikája, és szomorkás, életszerű. Shinkai Makoto rendezése.

Említette valaki ezeket is:

"Esetleg ezek bejöhetnek: Amikor Marnie ott volt, Yesterday- vissza a gyermekkorba, Arrietty- Elvitte a manó, ha feliratos is jó, akkor a levél Momónak is szóba jöhet."

Csak megerősíteni tudom!

Figyi, a rövidebb sorozatok csak 12-szer húsz percesek, azaz négy órásak, esetleg meg tudod anyudat dumálni arra, hogy ma, vagy máskor megnéztek egy ilyennek az első hat részét (kb két óra), máskor meg a másik felét? Ha igen, akkor szólj, és egy halom olyan minőségi animét tudok ajánlani, amely mind felnőttnek, mind kamasznak megfelelő, kifejezetten nőneműeknek valóak közül akár.

De pl léteznek mini sorozatok (átlagosan két órás az összidejük), a japánok gyakran másnak láttatják az animéket eleinte, a végkifejlet egészen más érzelemeket mozgat meg, ilyen az alább például, 5x20 perces, ez eleinte furának hat, viszont nagyon megható és megrázó a vége:

Planetarium - chiisana hoshi no yume (2016).

Az alábbi bár állatszereplős, de felnőtt férfiként meghatódtam rajta, a Beastar elődje, egy bárány és egy farkas barátságáról, viszontagságairól:

Arashi No Yoru Ni, szigorúan az animemozi változatot ajánlom, tehát a 2D verziót (2005, 107 perces).

Van-e lelke a robotoknak? Elngondolkodtató, nem igazán scifi, inkább hétköznapi, egy bárról szól, ahova androidok és emebrek is járhatnak, illegális kávéház kb, és a párbeszédeken a hangsúly:

Eve no jikan (2008-2010) (ennek létezik 6x20 perces verziója is, és mozifilm változatban is megvan ugyanaz.)

Aztán van egy megható történet egy erdei lényrő, aki férfi alakú szellem nagyjából, valamint egy kislányról, aki időközben felnő, de évente találkozik vele:

Hotarubi no Mori e (2011) (45 perces).

Némafilm, klasszikus animemozi, dark-fantasy, művészfilm, elgondolkodtató:

Tenshi No Tamago (1985, 71 perces).

Az alábbi is Shinkai Makoto rendezése, mint az 5 cm per second, gyönyörű grafikával, egy cipésznak tanuló kamaszfiú, valamitn egy felnőtt nő közötti romantikáról szól:

Kotonoha no Niwa (2013, 46 perces).

Össze nem függő, átlag tíz perces animációk egyvelege, különféle rendezőktől, mind különös, elvont, fura, kivéve az első rész, az első része nem tetszene anyudnak, mert harc jelente, Mátrix módra, de a második résztől megnézhetitek kettesben:

Animatrix _ {Jap - Korea - USA coproduction} (2003, 009x010 perc = 90 perces összesen).

Két további a végére, de ezek szerintem nektek nem nyerőek:

Abszurd humor:

FLCL ( =Furi Kuri), kizárólag a 2000-ben megjelent változatot ajánlom, az 6x20 perces, azaz két órás, de ez nem csak hétküznapi téma, hanem mecha és némi harc is, ez talán nem jönne be neki.

Esetleg, ha a leszbikus szerelem nem probléma, kamaszlányok között:

Asagao to Kase-san (2018) (058 perces OVA).

2023. máj. 14. 15:28
 15/21 anonim ***** válasza:
Your name vagy Weathering with you? Esetleg Suzume, de szerintem az még nincs fent neten, csak mozikban megy. Mondjuk ezek nincsenek szinkronizálva, de ha a Silent voice tetszett neki, akkor szerintem ezek is. :)
2023. máj. 14. 21:35
 16/21 Thunderfairy ***** válasza:
54%

Pont a Suzume-t akartam irni hogy meg szeretném majd nézni.

Laputa Égi Palota is nagyon jó.

Kaleido Star is ajánlható.

Conan a detektiv. Van szinkronizálva is.

2023. máj. 15. 20:44
 17/21 anonim ***** válasza:
57%

Ne haragudjatok meg, hoyg reagálok a Suzume-re, tényleg szeretem általánosságban Shinkai Makoto munkásságát, de ez a második legrosszabb animéje, szinte semmitmondó. Lehet h a fanatikusok megharagudnak rám ezért, de nekem a Suzume tényleg nem tetszett tőle.

Ellenben a

Byousoku 5 centimeter,

és a

Kotonoha no niwa

azok zseniális animéi (láttam többet is Shinkai-tól).

2023. máj. 16. 20:22
 18/21 anonim ***** válasza:

Én a Suzumet moziban néztem az asszonnyal. Nagyon szerettük.

Utána néztem meg a Your name-t is a fazontól, az is nagyon bejött.

Azóta terverzem az 5 centimetert is valamikor.

2023. jún. 2. 09:58
 19/21 anonim ***** válasza:

A Suzume is, Your name is részben másolat. És nem érzek egyikben se kifejező erőt. Csupán a szép grafika, ami állandó.

A Your name még elmegy... De ez már a sokadik testcserés anime valaha, amivel önmagában nem volna gond, csak valahogy semmi különösebb mélység nincs benne.

A Suzume ezen felül neves japán "kisanime" rendező -értsd: rövidfilm rendező- egyedi ötletét lopta el a futkosó székkel:

Ishida Hiroyasu

[link]

- A rövid anime címe:

Paulette no Isu

- Studió:

Studio Colorido.

- Gyártási év:

2014.

[link]

Legalább valami eredetivel állt volna elő Shinkai a Suzume esetén...

És miről szól? Pandora szelencéjéről. Lerágott csont. Van benne művészet? Az nincs. Akkor mi van a Suzumében...?

2023. jún. 2. 23:38
 20/21 anonim ***** válasza:
Suzume
2023. okt. 17. 16:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!