Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Milyen animék vannak, amelyben...

Milyen animék vannak, amelyben elég komoly zenei aláfestések mennek, amik hatnak is érzelmileg az emberre?

Figyelt kérdés

2023. máj. 2. 18:01
 1/8 anonim ***** válasza:
42%

"Your Lie in April" - Ez az anime egy fiatal zongoristáról szól, aki elveszíti a képességét, hogy meghallja a saját zongorájának hangját egy traumatikus esemény után. Egy hegedűs segítségével újra felfedezi a szeretetét a zene iránt.

"Nana" - Ez az anime két fiatal nőt követ, akik ugyanazt a nevet és a zenéhez való szenvedélyüket osztják. Együtt zenekart alakítanak és navigálnak a zeneipar fel és lejáróin.

"Kids on the Slope" - Ez az anime két középiskolás diákot követ, akik jazz zenéhez való szerelmük miatt összebarátkoznak. A közös zenei játékuk segít nekik megbirkózni a felnőtté válás kihívásaival.

"Beck: Mongolian Chop Squad" - Ez az anime egy rockbandát követ, amelyben tizenévesek játszanak, és céljuk a profi zenészkarrier elérése.

"K-On!" - Ez az anime egy zenekarról szól, amelyet egy középiskolai lányok alkotnak és együtt játszanak. Zenéjük révén barátságot és a szenvedélyük követésének fontosságát tanulják.

"Given" - Ez az anime egy középiskolás diákot követ, aki véletlenül találkozik egy rockbanda tagjaival, majd csatlakozik hozzájuk. Az anime a szeretet, veszteség és önmeghatározás témáit dolgozza fel.

"Piano no Mori" - Ez az anime két fiatal zongorista története, akik eltérő hátterekből származnak, és részt vesznek egy zongora versenyen. Az anime a tehetség, kemény munka és a zene erejének témáit feszegeti, amelyek áthidalják a társadalmi szakadékokat.

"ClassicaLoid" - Ez az anime a klasszikus zenéről szól, humoros megközelítéssel. A híres zeneszerzőket, mint Beethoven és Mozart, furcsa, varázslatos karakterekként ábrázolja.

"La Corda d'Oro" - Ez az anime egy középiskolás lányról szól, aki egy varázslatos hegedűt kap, majd meghívást kap, hogy részt vegyen egy presztízsre értékelt zeneiskolában. Ott zenészként versenyez és tanul önmagáról és társairól.

"Sound! Euphonium" - Ez az anime egy középiskolai zenekarról szól, akik egy nemzeti versenyre készülnek. Az anime a kemény munka, barátság és a zenekarban zenélés örömének témáit járja körbe.

2023. máj. 2. 18:36
 2/8 anonim ***** válasza:
Én a fentiek közül a Sound! Euphonium-ot tudom nagyon ajánlani. Annak ellenére, hogy elég egyszerű az alapcselekmény, nem lehet kitalálni, mi fog következni, és nem egy biztosan happy end végű anime. Nagyon gyorsan ledaráltam, voltak olyan pillanatok, ahol sírtam rajta, de lehet csak azért volt rám ilyen hatással, mert én magam is trombitán játszom. A zenéje is nagyon jó, van benne komolyzene, Jpop, illetve szimpla soundtrack. Mindenkinek tiszta szívvel tudom ajánlani!!
2023. máj. 2. 20:40
 3/8 AlexKieninger ***** válasza:
52%

Re:Zero

Demon Slayer

Tokyo Ghoul

Chainsaw Man

One Punch Man

2023. máj. 3. 16:33
 4/8 anonim ***** válasza:
54%

Az előző által említett Chainsaw Man-nek én is kedvelem a filmzenéjét. A jelenetekhez is passzol.

Számomra az egyik, ha nem a legjobb filmzene az alábbi, pláne párosítva a hozzá taratozó anime magas minőségével, egy lélektani thriller, de kb a harmadik résztől kezd komolyabbá és elmélyültebbé válni; elképesztően passzol a jeleneteihez a legtöbb zenéje, de én önmagában is rendszeresen hallgatom magát a filmzenéjét:

Kokoro Connect (13 részes), a folytatása: K C Michi Random (4 rész).

Van egy remek lélektani akció animesori is, 11 részes, remek filmzenével, szintén passzol a jelenetekhez:

Zankyou no Terror.

Death Note: szintén.

Bakemonogatari: ennek is remek zenéi vannak, illik az elvont animéhez.

Megemlíteném még ezeket is:

Ergo Proxy

Psycho-Pass (az első két évadjához például remek zenék társulnak, a többi évadot nem ismerem)

Angel Beats

Satsuriku no Tenshi

Boku dake ga inai machi

Madoka Magica

Blood-C

Devilman Crybaby

K-Project.

2023. máj. 3. 20:39
 5/8 October15 ***** válasza:
63%

Az a helyzet, hogy a legnagyobb szr-oknak vagy éppen a rohadtul mid anime-knek is sokszor baromi jó zenéjük van. :D Lásd mondjuk a Guilty Crown ami egy kicseszett Isten csapása de az OST-je az zseni.

Amúgy 1. kihagyott pár legit zenéről szóló animet ami azért műfaji alap kategória:

Detroit Metal City

Nodame Cantabile

Kono oto tomare

Carol & Tuesday

Bocchi the rock

Vivy Fluorite Eye's Song

Paripi koumei

[Az utolsó 3 nem feltétlenül a zenei érintettségük miatt jó, de mindenesetre van nekik és jó is az OST-jük.]

Ahogy elnézem még pár műfajt nem érintettünk egyet ellőnék ami eléggé látványosan hiányzik.

Mecha: Kidou Senshi Gundam nagyjából bármelyik, de mivel egy mocskosul deep rabbit hole-ról beszélünk ezért kezdésnek mondanám mondjuk a Tekketsu no orphans-t, vagy a OO-t.

2023. máj. 4. 06:34
 6/8 anonim válasza:
100%
Romeo x Juliet
2023. máj. 8. 10:14
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Erre nem fogsz egyetemesen jó választ kapni, mivel ízlés kérdése.

Pl. az SnK-ban volt az Ashes on Fire, amit agyon dícsértek, de nekem fel se tűnt és utána kellett néznem ,hogy pontosan ez mi, miközben a KnY-ban Gyutaro theme song-ja még mindig baromira tetszik az adott jelenetben.

Akkor fogsz ilyet találni, amikor olyan zene szólal meg, ami neked is érdekes lesz.

2023. máj. 8. 10:24
 8/8 anonim válasza:
Takt op destiny. Én személy szerint nagyon szeretem a klasszikus zenét, a harcoknál kicsit zavaró lehet az ''üdítő'' aláfestés, de ez is ízlés kérdése
2023. aug. 22. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!