Lehetséges, hogy az Isekai....?
Hogy miért gondolom ezt:
- A mágia nem létezik (és azt egyetlen fizikai törvénnyel sem lehet alátámasztani, emiatt 99% eséllyel más bolygón sem létezhet)
- Kijelző, ami a főhős státuszát mutatja (még ha létezne is mágia, kizártnak tartom, hogy bárki beprogramozta volna az embereket, hogy rendelkezzenek egy ilyen státuszjelzővel, amikor egy nyomorult Curryt sem tudnak főzni a meglévő alapanyagaikból)
- A főhős a legerősebb: mégis melyik világban fordulhatna elő, hogy bárki is olyan erővel rendelkezzen, amivel mások nem?
- Minden lány bele van zúgva a főhősbe: Ez most komoly? Bármilyen erős és vonzó legyen valaki, kizártnak tartom, hogy minden csaj vonzódjon egy olyan pasihoz, aki a korábbi életében (a legtöbb esetben) egy utolsó lúzer volt.
- Az isekai animékben olyan könnyen belemennek a lányok abba, hogy osztozzanak a főhős szerelmén: Mégis melyik bolygón? A szerelem közel sem csak testi/lelki vonzalom, azzal együtt jár egy erős birtoklási vágy is. Mégis melyik bolygón fordulhat elő, hogy az ember úgy legyen szerelmes valakibe, hogy ne akarja magáénak a szerelme tárgyát?
..........
Ezek miatt gondolom azt, hogy az isekai animék nem szólnak másról, mint egy utolsó lúzer életének utolsó pillanatáról, csak ez a lúzer nem Szent Pétert és Jézust látja ebben a pillanatban, hanem azokat a dolgokat, amikre mindig is vágyott: hogy legyen valami, és hogy megkapjon minden egyes csajt.
Ez egy érdekes megközelítés és van benne valami. Eddig még nem gondoltam bele, de megértem, hogy miért gondolod így és elképzelhetőnek tartom.
Bár szerintem az isekai animék inkább egy 2.esélyt kínálnak fel a főszereplőnek, hogy haláluk után lehetőségük legyen egy másik világban egy jobb, teljesebb életet élni, mert a evilági életük nem volt kielégítő a számukra vagy egyszerűen csak jobbat érdemelnek.
Az egész műfaj azt próbálja bemutatni mennyi minden történhet az emberrel halála után és mivel egyik élő sem tudja, hogy mi lesz vele miután eltávozik (most nem akarok belemeni vallási vitákba mert nem ez a cél és a téma) ezért olyan felkapott maga a műfaj.
De persze ez csak az én személyes véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!