Számodra melyik a legérdekesebb történettel rendelkező anime?
Több is van.
Full metal alchemist, Assasination classroom, death note, code geass.
Történet, mint főtörténet, vagy történet, mint plot?
Az előbbiből a Fullmetal Alchemist az abszolút nyerő. Az Erased, Code Geass is ide illik.
Az utóbbiból Code Geass, Steins Gate, Attack on Titan
Angel Beats. Apránként állnak össze a drámai töredékek, a vége megható és katartikus. Eközben foylton folyvást humor szakítja meg a drámai visszaemlékezéseket.
Psycho-Pass. Több évad, animemozikkal. Érdekes az összetett világa ezen franchise-nak.
Death Note: már említették, de adok hozzá egy pacsit. Kiválóan megírt krimi!
Clannad After Story. Slice of life. A Clannad -ot mint első évadot közepes színvonalónak tartom. Viszont a második évada, az After Story egy remekül megírt tragédia, van kifejező ereje, ráadásul önmagában is nézhető. A 9. részétől lendül meg a párkapcsolati téma.
Byousoku 5 centimeter: animemozi, szomorú szerelemről. Nincs túlbonyolítva, viszont megmozgatja az érzelmi világomat.
Nem sablonos.
Hinata no Aushigure: rövidfilm. Elképesztőnek tartom, hogyan lehetett csupán 18 percben(!) ilyen kifejező szerelmi történetet megírni... Hatalmas respekt! Megkönnyeztem. Nem szokványos...
Blood-c: a meglepő kategóriában nálam az első. Összesen 10-11 részen át altat, ugyanakkor a vége, a 12.része meghökkentő, és brutál! A történeti csavar adja a súlyát. A brutalitás csak nyomatékosítja ezt, a végén.
Sen to Chihiro no kamikakushi: Miyazaki klasszikusa, a Chihiro Szellemországban. Elgondolkodtató a története.
Amondó vagyok, az Orange, valamint az Another is elég jól lett megírva, bár nem tudom, pontosan milyen szempontokra gondolsz, kérdező... Még, mondjuk, a Grisaia no Kajitsu, ésa Grisaia no Meikyuu is hatásosan megírt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!