Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Mejik a jobb? Megvenni a...

Mejik a jobb? Megvenni a mangát és könyvből olvasni vagy interneten?

Figyelt kérdés
2023. márc. 6. 06:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Megvenni.
2023. márc. 6. 06:33
 2/7 anonim ***** válasza:
50%

Megvenni! Mivel az érték marad, és ma a trend az birtokolni! A gazdagok elkezdték felvárásolni a könyvet, lemezt, cd-t, dvd-t, játékot stb.. mivel az fizikálisan az övék! Nem veheti el tőlük senki, nem módosíthatja senki! Birtokolják a tartalmat!

10-15 év a gazdagot a szegénytől az különbözteti majd meg, hogy ki birtokolja fizikai formájába a tartalmat és ki az aki csak bérli, vagy digitálisan korlátozottan hozzáfér!

Jelenleg is ez a trend! A sok hlye a steam-en fizet a játékokért, de azok nem is az ővék, hiszen fizikálisan nem kapnak semmit, tehát csak bérlik a szolgáltatótól, aki, ha akarja bármikor elveheti tőlük, módosíthatja. Ezért küzd egyre több gamer pl azért, hogy fizikai adathordozón is kiadjanak újra játékokat, mert azt nem tudják tőlük elvenni.

2023. márc. 6. 08:34
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha van pénzed s nem valami never ending mangáról van szó, szerintem jobb megvenni.
2023. márc. 6. 10:07
 4/7 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi
2023. márc. 6. 15:05
 5/7 anonim ***** válasza:

Pusztán felhasználói szempontból a nyomtatott manga szerintem annyira nem jó. A nyugati képregényekhez képest sokkal kisebb papírméretre nyomtatják, sötétebb tónusú papírra és mivel fekete-feér (kevésbé kontrasztos) néha nem olyan jól kivehetők az illusztrációk részletei.

A digitális kiadás (NEM SCANLATION!) viszont általában konrtasztos, nagyfelbontású képekből áll, amit ki is tudsz nagyítani, ha szükséges.

Szóval szerintem azon múlik, hogy gyűjteni akarsz, vagy olvasni. Gyűjteni nyilván a nyomtatottat érdemes, olvasni Book Walkerről venném meg a digitális kiadást.

2023. márc. 6. 18:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Olvass könyvből, úgy talán megtanulod leírni helyesen a melyiket.
2023. márc. 12. 09:42
 7/7 anonim ***** válasza:
Én csak a kedvenceimet venném meg fizikális formában. Amit tervezek is, csak előbb jöjjön ki angolul. Megvenni drágább így, mint online ahol fizetsz vagy ingyen olvasod.
2023. márc. 18. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!