Hány anime létezik összesen (jelenleg)?
Úgy nagyjából 50 ezer, ha a MAL-t nézem (rámentem most random az egyik most futó animére, a Vinland Saga 2. évadára, az URL címében a 49 387 szám szerepelt).
Az első animének jelenleg ezt tartják:
A MAL alapján olyan 25 ezer. Az [link] oldalon meg tudod adni a profilod és kiírja, hogy mennyit láttál, az pedig az összes anime hány százaléka. Abból visszaszámolva egy 24 ezres szám jött ki nekem, nyilván a százalék kerekítve volt, így ez valamennyire eltérhet, ezért írtam 25 ezret.
Szintén hasonló számot kapsz, ha keresed az összes anime között az utolsó oldalt. Ahol ez a legnagyobb érték: [link]
És ez amúgy bejegyzést jelent, nem franchise-t, szóval miközben az SnK-hoz van 10 anime bejegyzés, mivel season-önként új, mégis egy anime marad.
Amúgy azért hibás URL alapján nézni, mert ha csinálok egy bejegyzést, akkor az is új URL-t kapna, viszont nem biztos, hogy elfogadják és törlik, ezért ott nem lesz anime.
Pl. a BnHA száma is kisebb: [link]
Ó, azt nem tudtam, azt hittem külön veszi őket, köszi, #2! :D
Még pár éve volt egy hasonló kérdés itt gyakorin, ott írták a MAL-os URL dolgot, de lehet már rosszul is emlékszem rá.
Könnyű tesztelni, elkezdesz random számokat beírni. Egy csomó esetben errort fog dobni, mert törölték a bejegyzést.
Csak akkor, ha külön animeként készítik. A One Piece esetében nem beszélünk évadokról, mivel ugyanazon CÍM alatt készültek a részei. Miközben egy SnK esetén bejelentik, hogy "jó, most jön a 2. évad". Ebből adódan a címe megváltozik és sokszor a készítők is simán változnak, pl. ahogy a 4. évadra láthattuk.
Ez mondjuk ebben a formában nem igaz. Csomó esetben van nem canon anime, aminek semmi köze az eredetihez vagy van új feldolgozás, vagy valami chibi verzió, ami miatt nem lehet ugyanazon a nevén számontartani, ezért jobb, ha külön van kezelve.
Pl. márcsak a mangát és animét sem lehetne egyben kezelni, mivel még az SnK anime is pár dolgot megváltoztatott, mint a manga.
8: Milyen jó, hogy én nem erről beszéltem. De tök jó, hogy félremagyarázod, amit írtam.
Nyilván ha valamit remake-elnek, az nem ugyanaz. Én több évados animékről beszéltem. Azt sem értem miért hozod fel, hogy a mangát meg az animét nem kell egyként kezelni. Még jó hogy nem, ember, két külön műfaj. Senki még csak nem is említette
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!