Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Hány anime létezik összesen...

Hány anime létezik összesen (jelenleg)?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy rengeteg de úgy kb. Mikor jelent meg az első anime? Meddig és hány animét fognak még készíteni a japánok a jövőben?

2023. jan. 21. 21:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Úgy nagyjából 50 ezer, ha a MAL-t nézem (rámentem most random az egyik most futó animére, a Vinland Saga 2. évadára, az URL címében a 49 387 szám szerepelt).

Az első animének jelenleg ezt tartják:

[link]

2023. jan. 21. 21:32
 2/9 anonim ***** válasza:

A MAL alapján olyan 25 ezer. Az [link] oldalon meg tudod adni a profilod és kiírja, hogy mennyit láttál, az pedig az összes anime hány százaléka. Abból visszaszámolva egy 24 ezres szám jött ki nekem, nyilván a százalék kerekítve volt, így ez valamennyire eltérhet, ezért írtam 25 ezret.

Szintén hasonló számot kapsz, ha keresed az összes anime között az utolsó oldalt. Ahol ez a legnagyobb érték: [link]

És ez amúgy bejegyzést jelent, nem franchise-t, szóval miközben az SnK-hoz van 10 anime bejegyzés, mivel season-önként új, mégis egy anime marad.

Amúgy azért hibás URL alapján nézni, mert ha csinálok egy bejegyzést, akkor az is új URL-t kapna, viszont nem biztos, hogy elfogadják és törlik, ezért ott nem lesz anime.

Pl. a BnHA száma is kisebb: [link]

2023. jan. 22. 18:19
 3/9 anonim ***** válasza:

Ó, azt nem tudtam, azt hittem külön veszi őket, köszi, #2! :D

Még pár éve volt egy hasonló kérdés itt gyakorin, ott írták a MAL-os URL dolgot, de lehet már rosszul is emlékszem rá.

2023. jan. 22. 18:32
 4/9 anonim ***** válasza:

Könnyű tesztelni, elkezdesz random számokat beírni. Egy csomó esetben errort fog dobni, mert törölték a bejegyzést.

2023. jan. 22. 21:36
 5/9 anonim ***** válasza:
Ez sem feltétlen egy jó módszer, hogy MAL-os statokat böngészünk. Egy adott anime évadait külön animének vesszük így, holott az ugyanaz az anime attól még...
2023. jan. 23. 00:27
 6/9 anonim ***** válasza:

Csak akkor, ha külön animeként készítik. A One Piece esetében nem beszélünk évadokról, mivel ugyanazon CÍM alatt készültek a részei. Miközben egy SnK esetén bejelentik, hogy "jó, most jön a 2. évad". Ebből adódan a címe megváltozik és sokszor a készítők is simán változnak, pl. ahogy a 4. évadra láthattuk.

2023. jan. 23. 00:37
 7/9 anonim ***** válasza:
Attól még az SnK az SnK, egy és ugyanaz az anime, tök mindegy hány évados. Magában az animében is folytatólagos az epizódok számozása. Nem "külön animeként készítik", és a címe sem változik meg.
2023. jan. 23. 10:27
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez mondjuk ebben a formában nem igaz. Csomó esetben van nem canon anime, aminek semmi köze az eredetihez vagy van új feldolgozás, vagy valami chibi verzió, ami miatt nem lehet ugyanazon a nevén számontartani, ezért jobb, ha külön van kezelve.

Pl. márcsak a mangát és animét sem lehetne egyben kezelni, mivel még az SnK anime is pár dolgot megváltoztatott, mint a manga.

2023. jan. 24. 09:40
 9/9 anonim ***** válasza:

8: Milyen jó, hogy én nem erről beszéltem. De tök jó, hogy félremagyarázod, amit írtam.

Nyilván ha valamit remake-elnek, az nem ugyanaz. Én több évados animékről beszéltem. Azt sem értem miért hozod fel, hogy a mangát meg az animét nem kell egyként kezelni. Még jó hogy nem, ember, két külön műfaj. Senki még csak nem is említette

2023. jan. 24. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!