A Bleach egy diktatúra?
A lelkek világában diktatúra van?
Gyakorlatilag van egy bazinagy világ ahol élnek több 10 vagy akár 100 milliárdan is.
De ennek a világnak a vezetése gyakorlatilag a 46ok tanácsa végzi akiket nem az egész világ választott erre a célra (mondjuk nem is tudom hogyan kerülnek oda a tanács tagjai)
akik katonai erővel (halál istenek) tartják fent a világban a rendet. Valamint egy nagyon szűk elit és a katonák azok akik nem a nyomorban élnek.
Ez mai szemmel nézve nem egy diktatúra?
Kb igen az csak nem látszik max ha jobban figyelsz pl amelyik halálisten nem akar szolgálni hanem hazamenne a családjához minden figyelmeztetés nélkül bedobják a böribe még akkor is ha amúgy az adott személynek semmi hátsó szándéka nem volt a lelkek világával kapcsolatban na meg az új one shot mangában kyouraku mondja hogy van egy olyan legenda miszerint aki hadnagyi vagy kapitányi erőszinten van az egyből megy a pokolba (az már más kérdés hogy szerintem pontosan tudta hogy ez létezik csak nem szólt) mert ezek az egyének túl erősek hogy csak úgy reinkarnálódjanak és ezt a két dolgot senki nem mondja neked a mikor felvételizel az akadémiára, nem is lenne olyan sok halálisten ha tudnák ezt na meg még vannak dolgok amik elég ijesztőek velük kapcsolatban de az már nagyon spoileres a regényekbol.
A 46ok tanácsa ha jól tudom a nemesi családokból lesznek kiválasztva és a legtöbbnek köze nincs a katonasághoz vagy az emberek irányításához csak a hatalom miatt vannak ott ma meg hogy a többi nemes seggét megvédjék nem számít milyen szörnyű dolgot követtek el szóval aizen jól tette hogy kinyírta az összeset kár hogy hamar újraalakultak
Egyébként folytatja a mangát majd Kubo amiből a one shot jött ki. Kíváncsi leszek a pokolra.
Meg a halottakra akik oda jutottak kb meg 10x-ezve az erejüket a démonság által. Illetve a pokol ura szerintem már valami nagyon erős valaki lehet aki Ywachnál is jóval erősebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!