Szerinted napjainkban milyen egy igazán jó anime, neked melyik tetszik és miért?
Mivel nem írtad, meddig visszamenőleg számít "napjainkban"-nak, az elmúlt 5 évet veszem alapul, az igazán jó szint pedig legyen 9/10 vagy jobb.
JoJo no Kimyou na Bouken Part 5: Ougon no Kaze
Lupin III: The First
Violet Evergarden
Kb. ennyi abból a 210-ből, amit az elmúlt 5 évből végignéztem.
Ha leengedem 8/10-ig az igazán jó szintet:
Bastard!! Ankoku no Hakaishin
BNA
Dorohedoro
Kimetsu no Yaiba
Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! Movie: Kurenai Densetsu
Promare
Sora yori mo Tooi Basho
SSSS.Dynazenon
SSSS.Gridman
Vinland Saga
Napjainkban? Úgy érted ebben a szezonban? Nálam nagy része kuka, de minden évben akad egy-két különlegesebb darab. Bár ennek valószínűleg az az oka, hogy kiöregedtem a vég nélküli csatákból, és a csipogva csipogva, áhítatosan a semmi miatt az átlag fickóért rajongó libuskákból.
Már kell hogy szokatlan legyen az alap, vagy ne legyenek klisések a szereplők. Jelenleg csak a Koukyuu no Karasu amit követek, de nemrég fedeztem fel egy régebbi nekem érdekes darabot, a Haibane Renmeit. A Violet Evergardent is kedveltem, és régi kedvenc a Mushishi a szokatlansága miatt. A ghost in the shell- stand alone complex is megunhatatlan részemről, de a jelenlegi szezon elég gyenge. Sok van aminek meseszép a rajzolása, de a történet nekem nem jött be.
Nem igazán lehet erre egyszerűen válaszolni, mivel egyrészt lehet az, ami valamilyen szinten újat mutat vagy ritkán látott dolgot. Erre nagyon jó példa Godzilla SP az utóbbi évekből. Másrészt, lehet valami úgyis jó, hogy már egy régebbi dolgot vesz elő és mutat be kicsit másképp vagy jobban. Erre a legtöbb jó SoL anime jó példa.
Névszerint, ha eltekintünk a nagy címektől, akkor a mostani season-ben nagy meglepetés volt a Bocchi the Rock, ami rettentő jó. De minden season-ben van 1-2 underrated darab, korábban a Summertime Render, Heion Sedai no Idaten-tachi.
Nyilván aki nem néz sok animét és nem nagyon válogat, az max a nagyobb címekből tudja elmondani, amik tetszettek neki.
És ettől függetlenül. Nekem a legtöbb esetben az tetszik, ami jó. Egy darabig próbáltam csak azt követni, ami talán műfaj szerint is közelebb állt hozzám, viszont így kimaradt jó pár nagyon jó SoL, romance vagy comedy, ami nem az én műfajom elsősorban, de ezekből is tudok nagyon jó animéket, amiket élveztem.
Persze benne van az is, hogy azért mert valami jó még nem fog nekem tetszeni. Így jártam a ToraDora-val, amiben látom, hogy miért jó, de nekem nem jött be.
Mushoku Tensei
Re:Zero
Demon Slayer
Akame Ga Kill
Chainsaw Man (manga)
Ezeken kívül még sok van amit láttam vagy tetszik, de ezek tetszettek a legjobban főleg a realitásuk és komplexitásuk miatt.
Nem szűkítem le, amolyan "kedvenc mindörökké" sincs nálam.
Sok kategóriában nézek, animéket is.
Majdnem mindenevő vagyok.
A jelenlegi szezon felét is nézem szépen sorba, ahogyan adódik rá idő.
Minden animének 3 résznyi lehetőséget adok.
Herótom a CGI és társai, elveszi az animáció lényegét, élvezetét, ám voltak azok közt is jó történettel rendelkezők.
Azt tudom mindenkinek javasolni:
Nem másokra és nem mindig a tömegre kell hallgatni, hanem esélyt adni a megalkotók műveinek és legyen önálló véleményetek.
A "mindenevők" azok, akik miatt 1-1 anime szájra kap és terjedni kezd.
Sok animét láttam a ranglistákon felkúszni a semmiből.
Spy x family is ilyen volt.
Egyik ismerősöm se nézett bele, kicsit spoiler-ezve bevezettem őket a sztoriba.
S ez a folyamat több helyen, több formában megtörtént.
Adjatok esélyt az animéknek, még ha kezdetben unszimpatikus is vagy gyenge a bemutatója.
Bocs, de a Spy x Family nem a semmiből indult, azért mert te ismerőseid nem néztek bele, még nem következik, hogy a semmiből indult.
Egy olyan sorozatról van szó, amit két rettentő jó stúdió csinál és van mögötte egy jó source material. Már indulás előtt magas volt az elvárás az animével kapcsolatban és nagyon sokan várták.
Ami tényleg azután derül ki, hogy jó, az átalában nem szokott messzire menni, legalábbis nem rövid idő alatt.
Jó példa a mostani Bocchi the Rock, ami a MAL-on már 36. pontszám alapján, de épphogy egy kicsivel többen, mint 100 ezren nézik.
Az újgenerációs animékből nekem eddig ezek jöttek be:
1. Call of the night.
- egyedi rajzolás, kiváló látványvilág, a történet eleinte lassan csordogál, és ennek ellenére így is élvezhető. Az nekem már csak ráadás volt, hogy a közepétől pörgősebb, durvább, és izgalmasabb lett.
Nazuna karaktere meg egyszerűen imádnivaló. Hasonlít egy lanybarátomra. :)
2. Tomodachi Game:
- egy erős pszichológiai thillernek mondom, (néhol kifejezetten nyomasztó, és durva) és ez teszi számomra élvezhetővé. A főszereplő, Yuuichi Katagiri, hasonló Yagami Light-hoz, illetve Keyaru-hoz, nagyon jó karakter. A higgadt, logikus gondolkodása, és az elemzőkészsége rendkívülivé teszi őt az anike világban.
3. Redo of Healer.
- erre az animére az előző pontban utaltam, amikor Keyaru-ról írtam. Ezt a művet nem szeretik itt az oldalon, ami érhető is, a hentai jelenetek miatt (a brutális szerintem kevbé zavaró). Ennek ellenére, nekem tetszik. Ez egy olyan anime, ahol a gonoszok megkapják méltó büntetésüket. És egyúttal tanúi lehetünk annak is, hogy miként sötétedik el egy eredetileg jóravaló srác lelke. Szóval szerintem érdekes.
Nekem ezek jók. Hogy egzakt értelemben mi az igazán jó anike, azt nem tudom.
Gondolom a modern animék népszerűségből le lehet vonni következtetéseket.
"ezt a művet nem szeretik itt az oldalon, ami érhető is, a hentai jelenetek miatt"
Bocs, ez valójában úgy pontos, hogy nem szeretik, mert olyan, mintha 3 évesek írták volna.
6-os... Olvass és értelmezz.
Van fogalmad arról, hogy hányadik helyen volt pl myanimelist oldalán, az első évada kezdetekkor, amikor még pl EU nem ismerte???
Új infót pedig nem írtál...
Az említett oldalon is fel van tűntetve a hol készült, hány részes stb-től egészen a szinkron színészekig.
Sokan sokféle ízlésűek, én az elvontabb alkotásokhoz jobban vonzódom, hangualtra meg inkább a sötétebb, nyomasztóbb jellegűekhez. A toplisták nem érdekelnek, azok a tömegízlést reprezentálják. Váljék egészségeére, aki azt szereti, mint a többség, én mviszont szeretem, amiket szeretek. Ettől függetlenül akad a többség által preferáltak között olyan is, mely nekem is tetszik. Hébe-hóba.
Az újdonságokat se nagyon követem. Pár régi kedvencem tavalyi és idei folytatását láttam, továbbá nézek egy éppen futót is, ami nem rossz. Azonban párhuzamosan számos animesorit szoktam figyelni.
Az utóbbi néhány év terméséből amelyek közel állnak hozzám:
Happy sugar life (2018), javarészt elmebeteg szereplőkről szól, nagyon igényesnek tartom, egyébként 18 éven felüli.
Satsuriku no tenshi _ (2018) { 012 + 004 ONA = 16 mind osszefugg! }, sötét hangulatú mélylélektani, ez is nagy kedvencem.
Beastars: az első 2 évada összefügg, tavaly jelent meg a második. Nem kiemelt kedvencem, viszont ezt is szertem sé értékelem.
Mahou shoujo site (2018): ez se kiemelt kedvencem, viszont gondolatébresztő némileg. Ezen kívül szubjektív, egyéni vonásom, h szeretek nézni szadista animéket -ha egyben igényes is-, szembesülés gyanánt, mert életemben láttam magam körül ilyesmit, sajnos.
Inuyashiki (2017): ez is elgondolkodtató.
Shoujo Shuumatsu Ryokou (2017): laza anime, a sajátos, sötét, érdekes hangulata miatt kedvelem. Sötét, nyomasztó, mégis keserédes.
Boku dake ga inai machi (2016): nem szimpla krimi, hanem lélektani, drámai, sötét hangulatú, egyik kedvencem.
Orange (2016): drámai anime, öngyilkos hajlamú srác megmentéséről szól. Ez is a kedvenceim közé tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!