Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Accel Worldhöz hasonló anime?

Accel Worldhöz hasonló anime?

Figyelt kérdés
Engem személy szerint a Shield Herora emlékeztetett kicsit, kíváncsian várom hogy van-e hasonló anime

2022. okt. 24. 22:58
 1/9 anonim ***** válasza:

Sword Art Online, szintén gamer, virtuális világ anime.

Továbbá sokan a No game, No life -ot szokták említeni, hogy ilyen típusú, de ezt kérem, erősítsétek meg, így van-e, mivel még nem láttam a No Game-t.

2022. okt. 24. 23:17
 2/9 A kérdező kommentje:
Én láttam mind a kettőt xD SAO nagyon jó szerintem. No Game No life valamennyire hasonló, olyan szinten hogy játék van a központban. Meg úgy a hatalomszerzés. De az inkább Code Geasshoz hasonló, kevesebb brutalitással.
2022. okt. 25. 14:31
 3/9 Hintalow ***** válasza:
Ha a hozzá hasonló alatt azt èrted, hogy virtuális valóság isekai, de nem kerülnek át másik világba, vègig maradnak a saját èletükben (legalábbis testileg) akkor csak a Sword Art ès a shield hero ami eszembe jut nekem is, minden másban a játèk válik valósággá, nem maradnak meg az addigi èletükben a szereplők.
2022. okt. 25. 14:38
 4/9 A kérdező kommentje:

Az sem zavar engem nagyon xd

Akár ha csak a karakterek hasonlítanak, képességek, történetszál stb...az is megfelel.

2022. okt. 25. 18:48
 5/9 anonim ***** válasza:

Már majdnem elküldtem válaszom, mire eszembe jutottm, mi kell neked. ;) (Legalábbis azok közül, melyeket láttam.)

Danganronpa Kibou no Gakuen to Zetsubou no Koukousei The Animation (2013), 13 részes.

Túlélős szerepjátékszerű. Eleinte engem zavartak a retro anime lüke hajviseletek, de meg lehet szokni. Az első 8 rész kicsit vontatott, bár izgalmas, halnak meg sorra, mint a legyek. De a 9.-től lesz igazán jó! Aztán vannak folytatásai is, azokat még nem láttam.

Alapvetően viszont, én is csak azt tudom mondani, mint Hintalow, MAL-on, aa-n keress rá isekai kulcsszavakkal, meg reverse isekai-jal animékre. Fejből nagyjából ilyesmik:

Platinum end, Re:Zero, Re:creators, de ezek nekem nem jöttek be, sem a SAO (de kivételesen ilyenekből az Accel World nekem tetszett, ötletes, kalandos).

Ami nekem, aki nem szeretem a fantasy-t igazán, és annyira isekai fan se vagyok, de egész jó a

12 Kingdoms

mint fantasy isekai, régi, de nem rossz grafikájú, elkezdtem, félbehagytam, majd egyszer folytatom.

Esetleg mágikus lány animék? Egy halom van "magical girl" / "mahou shoujo" címmel, meg ugye keresőkulccsal adatbázisokban. Az Accel-ben is vannak ilyesmi karakterek ugyebár. Yellow Radio, boszik, meg ilyenek.

Most fejeztem be egy szadista mahou shoujo-t, egész jó, ha nem is remekmű, de ez tényleg brutál:

Mahou Shoujo Site.

A Madoka viszont teljesen kilóg a sorból, az intellektuell, filós mágikus lány sori. Azt nagyra értékelem! De hát kinek mi jön be... Csak ötletek, próbálkozz. :)

Fantasy-k közül ritka minőségi szerintem:

Made in Abyss. Sorrendje: 1. sori, aztán Tamashii no renmei mozi, majd 2.évad.

Túlélősek?

Ousama game, Elfen Lied, Mirai nikki, Btooom, Another.

De tudod mit? Félig meddig ilyesmi kaland jellege van az alábbinak, viszont igazán minőségi, lélektani:

Charlotte. Csak 13 rész. Nagyon jó. Esetleg még ami virtuális jellegű, kicsit kalandos, de inkább egyre elgondolkodtatóbbá válik:

Fractale, 11 részes.

2022. okt. 25. 19:18
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az anime tippeket :D

De ne kínozz kérlekszépen. Charlotte ott volt az első 3 animém között és szívemet fájdítja mai napig hogy 13 részes csak, 1 ovával, és az utolsó 2-3 részbe belezsúfoltak 1-2 évadot:((

2022. okt. 25. 20:48
 7/9 anonim ***** válasza:

Szívesen. Egyébként meglep, amit a Charlotte-ról írsz, épp fordítva éltem meg a végét. :)) Ez tök érdekes. :) Én azt éreztem, hogy félbehagyott lett kissé. De abban egyetértek, hogy felpörgetett, hiányos a vége. Amolyan "ugrándozós".

A hiányérzeted esetleg pótolni tudja KEY, alias Maeda Jun, akinek vannak további zseni animéi, visual novelljei, sőt, az egyik legjobb anime zeneszerző valaha. :)

Maeda Jun animéket ismeresz még?

Angel Beats! : ez valami zsenális, még a Charlotte-nál is zseniálisabb számomra. Minden rész vicces, és letaglózó egyszerre, a vége meg katartikus!

Kamisama ni natta hi: ez nekem nem igazán jött be, kicsit önismétlőnek hat, tavaly jött ki. De ez se rossz! A közepétől, végefelé megható, csak kissé vontatott addig. A fő zenei témája meg a legkedvencebb anime zeném lett, ha jól emlékszem a címére: Natsu nagi, vagy ilyesmi. A 2./3. rész táján a srác zongorázni tanul, hogy bevágódjon a csajnál, és segítséggel megkomponálja a dalt, de ügyetlneül játssza a csaj előtt, utóbbi leül, és kottából blattolja simán az egészet. A srác meg dob eg hátast persze. De ez csak az eleje.

Imádom Jun-tól, hogy életvidám, energikus szereplők esetén a.... fonákot ahogy bemutatja... És akkor evvel nem spoiler-eztem. Több animéjére is jellemző. Pl a Planetarian-ra is, meg a Kamisama-ra is kifejezetten.

Air: 10 éves beteg kislányról szól, a gyámnjáról, meg egy hajáktalanról. Megható, szívbemarkoló történet ez is!

Planetarian - Chiisana hoshi no yume: minisori (mozi változata ugyanaz), megható a vége ennek is! Ki gondolná az elején...

2022. okt. 25. 21:01
 8/9 anonim ***** válasza:
Ja és a Clannad After Story, ki ne hagyjam. Jun klasszikus, elképesztő dráma, tragédia... Ha esetleg nem láttad, bár ez is slice of life, nem fantasy, de önmagában is nézhető, habár ez a második évada a Clannad-nak. Az első évadot én csupán középszerűnek tartom, de nem rossz az se, csak kissé vontatott sulis cucc.
2022. okt. 25. 21:04
 9/9 A kérdező kommentje:

Szóval akkor:

Clannad a világ legjobb szerelmi animéje, bárki bármit mond xd

1. évad inkább bevezetés, tökre jól felvezeti az after storyhoz szükséges dolgokat, szóval azt is láttam már xd

Egyébként azért keresek az Accel Worldhöz hasonló animét, mert elkezdtem kíváncsiságból egy olyat hogy: Van egy alap anime, amit találtam, ahhoz kértem hasonló animét. Választok egyet a javasoltak közül és elkezdem azt nézni, ha tetszett-ha nem akkor is végig nézem, és kérek egy ahhoz hasonló animét. Érdekel vajon az eredeti anime szembe jön majd-e velem :D (igen, szomorúan sok időm van)

2022. okt. 25. 21:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!