Milyen animéket ajánlanátok egy kezdőnek? Eddig még csak a Death Noteot láttam
Code Geass
Death Parade
Deadman Wonderland
Zankyou No Terror
Tokyo Ghoul
D-Gray Man
Pandora Hearts
Monster
A japán anime és éálőszereplős világban, főleg a privát kiadáső mangák világában igen extrém műfajok is léteznek, ez is belefér? Lmbtq (yuri, yaoi, shounen-ai, shouji-ai), szadista (guro, eroguro), vérengzős (gore), ped0fil (shotacon, lolicon), horror.
(A félreértés elkerülésére: a shounen és a shoujo viszont általános megnevezések elsősorban a tiniknek szánt művekre, azon belül rengeteg műfaj létezik. Ellenben a shounen-ai meleg tinifiúszerelem, a shoujo-ai pedig tini lányszerelem, leszbikus.)
Hát jó, a fentiek kivételével íroknéhány minőségit, illetve szerintem a horror se feltétlen szélsőséges.
Az első válaszoló által írtak között többet ismerek, azok is jók, azok sötétebb hangulatúak egyébként. Azokon felül:
Angel Beats (13 részes). A special-jai azonban felejtős gagyik. Vígjáték-scifi-lélektani drámai animesorozat. Minden résznél röhögni lehet, és magadba roskani. A vége katartikus.
Kokoro Connect (13 rész), ennek a specialájai viszont értékes folytatása a 13 résznek, és 4 darab specialja van, melyek neve: Michi random.
A mélyét megérteni érettebblélek kell, és inkább nagykorőaknak való, tehát próbáld meg, kérdező. Testcseréken és gondolatolvasáson át felgyorsult lelki érését, felnőtté válását mutatja be kb 16-18 éves kamaszfiúknak, lányoknak, akik egy baráti társaságot alkotnak a suliban. Az elsú 1-2 rész vidám, utána viszont tartósan nyomasztó a légköre, erősen lélektani, kisséá thriller jellegű.
Another (12 részes) : horror, thriller.
Psycho-Pass: több évados, az első évadot az animemozi változat követi sorrendben. Lélektani akciókrimi. Az 1. évada 22 részes.
Boku dake ga inai machi (12 részes): megható krimi, gyerekgyilkosságokkal, relytéllyel, némi időugrással.
Charlotte (13 rész): különleges képességű fiatalokat toboroznak, ebben is van némi időugrás, de csak a közepétől. Dráma.
Air (12 rész): 10 év körüli beteg kislányról szól, elsősorban hétköznapi (slice of life) jellegű.
Usagi Drop (11 rész, van 4 speciálja, azok kb egyenrangúak és közbeékeltek, de utólagis megnézheted azokat): egyszerű hétköznapi téma, ovis kislányt nevel életében először egy férfi, aki egy elárvult 5 év körüli kislánynak válik a gyámjává.
Shoujo Shuumatsu Ryokou (12 rész): posztapokaliptikus világban zajlik, a kietlen szellemvárosokbn egy tankkal mászkál,. próbál élelmet és üzemanyagot szerzni folyton két kislány, akik kb 10 évesek lehetnek. Eltérő a személyiségük, kettejük barátságáról szól, hangulat anime, nincs kifejezett története.
Yakusoku no neverland (12+11 rész): thriller, horror, két évada jelent meg. Árvaházi gyerekek között a zsenibben rájönnek, hogy ők, az éárva gyerekek valójában "tenyésztve vannak", emberevő szörnyek eledeleként nevelik őket egyenként évekig. A zsenibbek szökést terveznek, lehetőleg kollektíve.
Orange (13 rész) : hétköznapi, sulis anime, barátságról szól alapvetően, drámai. Enyhe scifi beütése van: a kamaszlány kap egy levelet a jövőbeli énjétől, melyben az áll, hoyg érkezik hamarosan hozzájuk egy szuicid hajlamú fiú. Így is lesz. A cél, hogy megmentsék a hajlmától.
Byousoku 5 centimeter: gyönyörű grafikájú animemozi, 60 perces. Kamaszok hetero szerelme, szomorkás.
Ao Haru Ride (12 rész): kissé nyomasztó és gyengéd hangulatú sulis tini romantika.
Kashimashi (12 részes): teszek egy kivételt a szélsőségesebb témák közül választva, leszbikus sulis tini romantika, érzelmes, megható, szép történet! Annak ellenére, hogy leszbikus, bátran ajánlom bárkinek.
Én a Boku no Hero Akademia-val kezdtem és nekem nagyon tetszett szerintem az első három évad jobb mint a következők de sokaknak mind az öt tetszett azt mindenképpen ajánlom(azthiszem magyar szinkron csak az első kettő évadon van a többi feliratos).
Nagy kedvencem a Vampire knight ez egy vámpíros, romantikus anime és viszonylag rövid és van magyar szinkron.
"nem tudtam hogy léteznek ilyen animék"
Az anime egy olyan gyűjtőfogalom, mint az amerikai film (amibe pl. a Birdemic és Titanic is beletartozik), vagyis rengetegféle van.
Nem is kell a gore vagy a lolicon irányba elmenni. Ott vannak pl a kifejezetten a kisgyerekeknek szánt animék is...
Ilyen pl régen az Animax-on a Kukucska kalandjai. Az animációja még mindig vállalható, a története okés, csak nem mindegy, hogy 7 vagy 17 éves vagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!