Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Ha ugyanolyan hajat rajzolok,...

Ha ugyanolyan hajat rajzolok, mint ami egy már létező anime karakternek van, azért megbüntethetnek?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ha saját karakteremnek adom ugyanazt a hajat (random példa: Son Goku haja) és kiadatom a képregényem?

2022. okt. 16. 10:43
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2022. okt. 16. 11:04
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne másolj másokat, mert ebbe mindenki bele fog kötni akkor is, ha legális.
2022. okt. 16. 11:04
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok jártas a témában, de szerintem az inspiráció nem minősül jogi sertésnek.

Ha jól értettem egy interjúból, akkor Goku tüskés haja sem egyedi találmány, a szerzőt egy másik karakter inspirálta akkor, amikor rajzolta a karaktert.

2022. okt. 16. 11:05
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem egy az egyben másolod a karaktert, akkor biztos, hogy nem. A hivatásos mangakák is sokszor szoktak valós személyeket, vagy mások által kitalált karaktereket használni inspirációnak, sokszor találkoztam mangában olyannal, hogy az író konkrétan le is írja a kötet végén, hogy ki ihlette az adott karaktert. Egyébként is elég nehezen lehetne ezt büntetni, nem lehet olyan sokféleképpen lerajzolni egy emberi hajat.
2022. okt. 16. 19:45
 5/10 anonim ***** válasza:

Törvényileg szabályozhatatlan az animációk vonatkozásában. Még a zenei világban is problematikus a plágiumot megállapítani.

Sőt, láttam már animében valós közszereplőt kariketúraszerűen megjeleníteni, bár az már, gondolom, esetleg függhet az ábrázolt közszereplő beleegyezésétől. Többek között Trump is megjelent már animékben, felismerhető módon.

2022. okt. 16. 23:09
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha nagyon specifikus, akkor lehet.

Ha nem, akkor nem.

Ahhoz tudnám hasonlítani hajszobrász vs fodrász.

Nem fog senki odamenni hozzád és skarpol meg, csakmert olyan hajat vágattál, mint amit kinéztél.

2022. okt. 19. 09:05
 7/10 anonim ***** válasza:

Ja és :

Ha egy az egyben másolt, azt nem díjazzák sehol.

Ahogy nálunk is csak egyedi rajzokkal lehet regisztrálni.

Volt olyan pályázat egy játékon, ahol ruhát kellett tervezni és az illető egy összekollázsolt ruhával nevezett. Egy az egyben előkerültek a képek, hogy melyekről lopta/másolta s bizony ki lett zárva az illető, holott hangsúlyozva volt, csak saját mű és fantázia jöhet.

Ugye a jogok miatt.

Necces lett volna megtalálni a tizenvalahány alkotót és plusz pénzeket dobálni az ablakon, hogy az adott ruha játékba kerülhessen, mint lemodellezett darab.

Szóval saját célra lehet másolgatni, kiadásra, pályázatra stb már nem.

2022. okt. 19. 09:11
 8/10 anonim ***** válasza:
Az animés karakterek 90%-a másolt..Újrahasznositott karakterek kicsit más kinézettel Elég kevés az egyéni a karakter.
2022. okt. 21. 09:40
 9/10 anonim válasza:
teljesen legális(több animében is észrevehető a hasonlóság) de nem ajánlott másolni, mert mindenki bele fog kötni, ami lelkileg nem esik jól az embernek :[
2022. okt. 23. 18:10
 10/10 A kérdező kommentje:
Konkrétan női karaktereimnek adom hentaikban látott lányok haját
2022. okt. 23. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!