Tudnátok nekem ilyen animét mondani?
Elítélik az animéket mert ők keresztények? Nekem ez új.. valami elvakult fundamentalista emberkéről van szó? Mert akkor a fantasykat messze kerüld, ki fognak akadni ha varázslat lesz benne. Még a Kiki a boszorkányfutár jellegű cuki gyerekmesét is hanyagold..
Esetleg a silver spoon ami szóba jöhet, főleg ha nem városiak, vagy a barakamon, ami szintén elég hétköznapi: bár az egyik részben "szellemet" lát a mester. Sajnos elég nehéz korlátolt embereknek ajánlani. Vagy süsd el nekik hogy a könyvek könyve, ami a bibliáról szól is anime.
"Elítélik az animéket mert ők keresztények?"
Egy médiumról beszélünk, ahol a lolicon egy fogalom. Egy átlagos magyar keresztény nem képes a gondolkodásra, ezért nem való nekik ez a médium.
"Ez egy rohadt durva általánosítás, ami nem igaz"
Ez bizony egy tény és csak az "elvakult"-ak nem hiszik el.
Jelenleg tudjuk, hogy melyik párt vallja magát hatalmas nagy kereszténynek és hogy ennek a pártnak mennyi szavazója van, illetve hogy a párt milyen retorikát folytat.
Magyarországon bizony a keresztények jelentős része gondolkodásra képtelen.
"Te magad is olyan elvakult vagy bizonyos szempontból, mint amilyennek a keresztényeket hiszed."
Nem vagyok, kevés nálam elsőkézből tájékozóttabb ember van, mivel én kapcsolatban vagyok városi, vidéki, szegény, gazdag, illetve vallásos és nem vallásos réteggel.
Miről beszélünk egy olyan országban, ahol a keresztény egyház nem rég csinálta ki Hodász atyát, azért mert kicsit máshogy gondolkodott?
Rettentően naív és "elvakult" vagy, ha ezek a megtörtént eseményeket is tagadod.
"Jelenleg tudjuk, hogy melyik párt vallja magát hatalmas nagy kereszténynek és hogy ennek a pártnak mennyi szavazója van, illetve hogy a párt milyen retorikát folytat.
Magyarországon bizony a keresztények jelentős része gondolkodásra képtelen."
Mert az egyetlen olyan pártra szavaznak ami ugy tesz mint ha keresztény lenne?
Szerintem azokat a keresztényeket nem kell győzködni az animéről, ignorálni kell a témát. Mondd, hogy megérted az ő álláspontjukat, de nem értesz vele egyet, szerinted vannak jó animék.
Jómagam egyébként keresztény voltam, és azt gondolom, hogy az anime tényleg nem igazán fér össze egy hívő keresztény álláspontjával. A modern animékben teljesen elfogadott az LMBTQ téma:
- A Komi-san-ban, Najimi transznemű.
- A nemrég véget ért Call of the Night-ban az egyik csinos vámpír szintén transznemű.
- A Sailor Moon Crystal-ban Haruka (aki leszbikus kapcsolatban él) megcsókolja Usagi-t, akit láthatóan ez nem zavar.
Ehhez tegyük még hozzá azt is, hogy animékben egy szó sem esik a keresztény hitről, sőt annak ellentmondó a világkép: reinkarnáció, politeizmus, önfejlesztés, hárem (bár ez utóbbi az Ószövetségben is előfordul, de úgy tűnik, ez a hívők olvasót nem zavarja...).
Szóval nem, az anime nem a keresztények műfaja. Ez teljesen érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!