Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Mi a probléma a mai animék...

Mi a probléma a mai animék nagyrészével?

Figyelt kérdés

6 éve animézek, ez idő alatt rengeteg sorozatot láttam már(484-et).

Sajnos az utóbbi időkben nagyon feltűntek nekem a hibák, amik felett már nem bírok elsiklani.

Az első nagy problémám azok a túlméretezett mellek. Ecchi animére nem tud felállni,

mert nekem ezek kosárlabda méretű mellek nem jönnek be, nagyon természetellenesnek hatnak.

Értem én, hogy japánok csöcsfétises népek, de ez már nagyon a gusztustalan, túlzás kategória.

És sajnos ez nem csak ecchi és hentai kategóriában fordul elő, hanem shounen,fantasy, isekai-ban is.

A másik dolog ami nagyon zavaró az animékben azok a bizonyos mondatok. pl. "Erősebb akarok lenni., Megakarom védeni őket. Még nem veszíthetek."

Színeset tudnék ásítani ezektől a mondatoktól. És ez a megvédeni hülyeség sajnos nem csak shounen animékben van.

Általában rom-com, sol animékben is megjelenik. Általában az Mc mondja ezt a szíve hölgyének vagy fordítva. És mindig ebben a formában hangzik el.

Miért nem lehet úgy fogalmazni, hogy "Vigyázni akarok rá, Gondoskodni akarok róla, Vele akarok lenni"?

Mármint mitől akarja megvédeni, a Covidtól vagy mitől?

És van a számomra mindközül a legjobban zavaró kategória. A főszereplő.

Én jobb szeretem a fantasy/isekai kategóriát, de a kategória nem szeret engem.

Amilyen 2dimenzós, egysíkú, hanyagul megírt, szerencsétlen mc-k vannak hát rosszul van tőle az ember.

Van Kentaro-kun, aki életében egy szerencsétlen, szűz senki volt, majd átkerül egy másik világba, ahol ő lesz a jó isten kb, de a nőktől továbbra is félni fog és nem fogja észrevenni, hogy belé van esve az összes nő, akivel akár két szót is vált.

Plussz hagyja, hogy a nők rongyként kezeljék. Gondoljunk csak az olyanokra, mint mikor pl az Mc meglátja a csajt meztelenül önhibáján kívül erre a nő kiakad és megveri vagy kergeti az mc-t, aki nem csinál semmit csak vörös arccal bocsánatért esedezik wtf. Velem próbálná meg ezt tenni egy nő vagy akár férfi az biztos hogy a fogai nem maradnának sokáig a szájában.

A másik, mikor egyértelműen bejön a nőnek és nem veszi észre. Ilyen nincs, hogy valaki ennyire zokni legyen. Én itt vagyok 21 évesen, nem volt még egy barátnőm se, de mégis levágtam mikor volt egy csaj, akinek bejöttem. Meg mégis milyen férfi az olyan, akinek felknínálkozik egy lehetőség, hogy bomba nővel feküdjön le és erre neki ez a válasza"ahgahaah jaj én erre nem állok készen jaj" és ezt persze mind vérvörös fejjel és valami 4 éves kislány hangszínen mondva persze. Én 13 éves korom óta fojtogatom a liba nyakát, szóval 14-16 évesen ami az mc-k átlag életkora már bőven benne vannak a korban, hogy mindent megkeféljenek ami él és mozog, főleg ha tálcán van nekik felkínálva.

És ott van még ez a Mc-nek az igazság bajnokának kell lennie. Az mc nem gyilkolhat, az mc-nek mindig meg kell bocsátania bármilyen szörnyűséget követtek el ellene, mert hát milyen példát mutat ez a nézőknek. Ez olyan példát mutat a nézőknek, hogy akár szembe is hugyozhatnak, akkor is meg kell bocsátanod és mosolyognod kell, véletlenül sem visszaütni.

Most lehet azt mondani, hogy a fentebb leírt dolgok mindegyike a poén kedvéért vannak benne, mert hát xdd az mc fél a nőktől de vicces xdd omegalul hát az milyen vicces már..... Én ezt a KÍNOS szóval illetném. Ebbe a kínos kategóriába tartozik az mc bármilyen szögben esik el, akkor is nő csöcsein fog landolni és meg markolássza utánna, de nem férfiasan markolássza meg(sajnos), az ilyen meglátja a nőt meztelenül, majd a nő megveri az mc-t dolog is stb. Ez kb magyar viszonylatban a fingós viccek kategória, ami a legalja.

És, hogy miért az ilyen trash művek kapnak 99%-ban adaptációt?Azért, mert az animés közösség nagyrésze, főleg a japán ilyen Kentaro-kun féle szerencsétlenekkel van teli, akik az ilyen karakterekkel tudnak azonosulni, mert nehogy már egy karakter sikeresebb legyen a nőknél mint ők maguk.

Az animés közösség nagyon, de nagyon igénytelen. Az ilyen hanyagul megírt tucat művek kapnak adaptációt, mert erre van igény. Ez szégyen! Ez a legalja mindennek!

Persze vannak szerencsére kivételek is, csak sajnos nagyon kevés. Több Jobless Reincarnation vagy world's finest assassin féle művet kéne adaptálni és jóval kevesebb Kenja no mago, meg how to not summon a demon lord féle szemetet. Lehet itt vitatkozni, hogy ez csak az én véleményem és csak szerintem igénytelenek ezek a művek, de ennyi erővel azon is lehetne vitatkozni, hogy a romlott virsi ehető-e még.

Az ilyen ha nem tetszik valami ott az ajtó féle kommentek kíméljenek!!!Ezzel a gondolat menettel az ember akár fel is akaszthatná magát, mert a világon nincs olyan dolog ami tökéletes lenne, szóval mindenben van valami hiba ami nem tetszik, vagyis ennyi erővel ne csinálj semmit, amivel akár egy kis problémád is van.

2022. aug. 24. 22:00
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Hát, most írhatnék én is egy hosszú regényt, hogy mi a probléma azzal, amit leírtál, de ehhez lusta vagyok, úgyhogy inkább más irányból kizelítem meg.

"E ngem a fantasy-k érdekelnének csak nem ebben a formában ahogy nagyrészt csinálják, szóval nem fogok Sci-fi-t vagy sport animét nézni, mert azok meg nem érdekelnek"

Tessék, itt a probléma. Te önkényesen leszűkíted a rendelkezésre álló animék számát, hogy miután megnézted azt a párat, mutogathass a maradék nem jóra.

Ha érett leszel annyira, hogy tudj értékelni animéket a genre-tól függetlenül, akkor minden meg lesz oldva. Ehhez persze előbb fel kell nőni.

"Nyugati stílusban megírt fantasy-k kellenének anime rajzstílusban és japán szinkronnal"

Na, most felejtsd el, hogy tönkreteszed az animéket.

Oka van, hogy az animék képesek voltak elterjedni, és az az, hogy verik a nyugati műveket.

"Ezenkívül még egy dolog ami nagyon zavar, hogy minden fantasy-be kell tetves hárem"

Nehezen hihető kritika, amikor a két, általad jónak elmondott mű is harem.

Kb. olyan mintha azt mondtad volna, hogy "nem szeretem az autókat, otthon is csak 15 kocsim van".

2022. aug. 26. 00:52
 12/25 anonim válasza:
93%
Én maradok a 90-es illetve korai 2000-es animéknél. Jobban tetszik a rendes rajzolt stílus, mint a számítógép által generált. Persze azzal is lehet gyönyörűeket alkotni. Csak sajnos sokan nem erre használják, hanem hogy gyorsan és olcsón legyártsanak valamit amit el tudnak adni.
2022. aug. 26. 08:26
 13/25 A kérdező kommentje:

"Ha érett leszel annyira, hogy tudj értékelni animéket a genre-tól függetlenül, akkor minden meg lesz oldva. Ehhez persze előbb fel kell nőni."

A sportok közül nincs egy darab ami kicsit is lekötne, szóval sportokról szóló sorozatok kilőve nálam. A sci-fi-k nagyrésze meg animékben space drama és mecha-ra oszlik fel, amiket szintén utálok. Volt pár mecha anime amit láttam, sőt a Code Geass a kedvenceim között van, de abban is a mecha rész csak lehúzta nekem az élményt. Az egyetlen anime amikben szépek voltak a mecha-k az a Neon Genesis Evangelion volt. Minden kategóriában természetesen van olyan mű 1-1 ami jó és bejön, csak bizonyos kategóriákban kicsi erre az esély.

"Oka van, hogy az animék képesek voltak elterjedni, és az az, hogy verik a nyugati műveket."

Az animék olyan művek miatt terjedtek el a nyugaton, hogy Death note, Attack on Titan vagy a régi művek közül Dragon Ball és Sailor moon, One piece. Igaz ezekből 2 nem egy mély mű, hanem egyszerű shounen, de akkoriban még az újdonság íze hatott.

Nyugodt lehetsz, hogyha Kenja no mago féle művekkel próbáltak volna nyitni a nyugat felé, akkor elvérzett volna a próbálkozás.

"Nehezen hihető kritika, amikor a két, általad jónak elmondott mű is harem."

Akkor bocsánat, máshogy fogalmazok. A legtöbb animében a hárem nagyon rosszul van megoldva.

Az általam mondott két műben jól van megoldva a hárem. Főleg a Jobless Reincarnation-ban. Ott az Mc külön- külön épít kapcsolatot a nőkkel és nem egymás hegyén hátán van a három nő addig a pontig amíg el nem veszi mind a hármat. Abban láthatjuk hogyan alakul ki a kapcsolata a lányokkal és nincs általában semmilyen zavaró tényező ami közbe szólna. És ott az Mc férfiból van és mer lépéseket tenni. A lányok jól megírt karakterek, van nekik karakterfejlődésük, főleg Eris-nek. Hard tsundere az elején, majd szépen lassan egyre inkább puhul és szerethető karakter lesz belőle. Az átlag isekai-ban mi van? A tsundere a sorozat 99%-ban egy dög, majd hirtelen megjavul.(Nagyszerű írás 10/10)

A legtöbb hárem tudod milyen nőkből áll? (ez nem csak az isekai/fantasy háremekre fog vonatkozni, hanem a romcom féle háremekre is)

Van a -tsundere

- a shy girl, aki megszólalni alig tud, de az mc-be beleszeret akkor is ha két szót váltottak

- van a bolond, akinek levegő van a fejében

- van a gyerekkori barát, aki természetesen szerelmes az mc-be, de nem fog csinálni semmit amíg meg nem jelenik a női mc, majd azt fogja csinálni hogy az mc és a női mc közé pofátlankodik amikor csak tud, amíg a mű háromnegyedénél végre nem koptatja le őt az mc

- van a kishúg, akinek természetesen bátyókomplexusa van és ő is szintén az mc és női mc közé pofátlankodik amikor csak tud

És ezen karakterek ennyiből és állnak amit itt leírtam, semmi árnyékolás a karakterben, max egy szomorú background sztory nekik.

És persze ezek közül mind szerelmes az mc-be, de az mc meg egy idióta barom, aki a harcon kívül máshoz nem ért és nem képes észrevenni a legegyéretelműbb jeleket sem és ebből van a bonyodalom. Értem én, hogy ezt megint egy ilyen poén faktor akar lenni, de ez kínossá válik, mikor már a 3-4. műben látod viszont.

Egy átlag fantasy/isekai miből áll: Az életképtelen csávó átkerül egy másik világban, ahol ő lesz azonnal a legerősebb, minden nő természetesen beleszeret, akivel akár két szót is váltott életében, de ő nem csinál semmit a nőkkel mert természetesen nem fogja észrevenni hogy szerelmesek belé, amikor egy nő próbál rámászni, akkor magastónusú női hangon sikoltozik aztán vagy elájul vagy elszalad(legférfiasabb csávó japánban)(nagyon eredeti poénok ezek nem győzöm hangsúlyozni). Aztán a hősünk kalandozik és az útja közben, ha netalán ember enemykkel találkozik, azokat nem fogja megölni az esetek nagyrészében, mert hát "ŐLNIII RÓSSZ" és az mc nem mutathat rossz példát, még akkor sem ha az ellenség ezerszer is megérdemelné a halált. Majd a végén a plot armor legyőzi a démon urat és nem hal meg senki a jók közül. :) A fantasy és shounen teljesen összemosódik lassan karakterek és klisék szempontjából.

Ez aztán fenomenálisan jó írás. Az írók kb egymást másolgatják és csak neveket meg karakter hajszíneket változtatnak. Arról már nem is ejtek szót, hogy a támadásoknak miért kell mindig német, latin vagy angol nevet adni, természetesen a fülsértő japánoskiejtésükkel. Az angol nem magyar, ott nem úgy ejtük a szavakat, ahogy írjuk, bár ez a japókat nem igazán zavarja....

A sima fantasy meg ugyanez, csak ott nincs ugye a reinkarnálódás meg ott lehet az mc-nek kishúga. Mielőtt valaki ebbe is belekötne, most én a Fantasy azon kategóriájáról beszélek, ami középkori mágikus világban játszódik.

2022. aug. 26. 13:10
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

"A sportok közül nincs egy darab ami kicsit is lekötne, szóval sportokról szóló sorozatok kilőve nálam"

Ugye tudod, hogy nem egy élőközvetítést néznél? Én is tudok olyan animét mondani, amiben olyan sport van, ami engem nem érdekel, sosem szerettem, de az anime jó, élvezhető és érdekes.

Semmi köze, hogy milyen a sporttal a viszonyod.

"A sci-fi-k nagyrésze meg animékben space drama és mecha-ra oszlik fel, amiket szintén utálok"

Amúgy, ezzel nem cáfolsz, remélem tudod. Tehát most leírod azt hosszasan, amit már kimondtál és amire pont az a megoldás, hogy érett leszel és a minőség fog szórakoztatni.

Én se szeretem a mecha genre-t, ennek ellenére tudok nagyon jó mecha animéket.

"Az animék olyan művek miatt terjedtek el a nyugaton, hogy Death note, Attack on Titan vagy a régi művek közül Dragon Ball és Sailor moon, One piece"

Ez egyébként tévedés.

A SnK már túl késői, akkor már rég elterjedt volt. A One Piece pedig elcseszett adaptációt kapott nyugaton, amit nem szerettek.

Azért mert nagy neveket mondasz még nem lesz igaz. A Dragon Ball-nak volt részben köze, de még a Death Note-ot se feltétlen sorolnám ide, mivel a Naruto pl. szintén nagyot ment, ami a Death Note előtt jött ki.

De itt is el kell mondanom, ez sehol nem cáfolja azt, amit mondtam. Az animék, mint műfaj terjedt el, ha csak 5 értékelhető darab lenne, akkor ugyancsak igaz, hogy nem ment volna nagyot.

Azért ment nagyot, mert az átlag színvonal veri a nyugati színvonalat.

"Nyugodt lehetsz, hogyha Kenja no mago féle művekkel próbáltak volna nyitni a nyugat felé, akkor elvérzett volna a próbálkozás."

Szintén egy téveszme.

Nem az anime nyitott nyugat felé, hanem a nyugat vett át műveket. Pl. a One Piece-t, ami kudarcot is vallott.

"A legtöbb animében a hárem nagyon rosszul van megoldva."

Szóval te láttad a harem animék legalább 50%-át, legalábbis ha a legtöbbről beszélsz, akkor ennek kell teljesülnie.

Ezt erősen kétlem.

"Ott az Mc külön- külön épít kapcsolatot a nőkkel"

De ugyanúgy épít kapcsolatot ki, mint minden más animében. Azért mert egyesével csinálja meg ugyanazt, még nem lesz más. :DD

Mindenegyik lány azért bírja, mert erős és számíthatnak rá. Ez a Kenja no Mago-ra is igaz.

"És ott az Mc férfiból van és mer lépéseket tenni"

Egyébként ez ott inkább számít plothole-nek, mint hogy "férfiból" van.

A Mushoku Tensei-ben a főszereplő eredetileg egy zárkózott weeb volt, aki monitoron keresztül látott csak lányt. A viselkedése ezzel teljesen ellentétes, mivel normális esetben, ha egy zárkózott embert kiengedsz a valóságba, akkor nem mer majd lépni.

Ez szimplán pszichológia, túl gátlásos lenne.

"Hard tsundere az elején, majd szépen lassan egyre inkább puhul és szerethető karakter lesz belőle"

Azt hiszem nem tudod, hogy mi az a tsundere.

Nincs olyan, hogy puhul egy tsundere karakter, mivel akkor nem tsundere karakter, és amúgy Eris-re nem is igaz, elejétől a végéig ugyanaz a tsundere karakter marad, csak egyre inkább tisztában lesz az érzéseivel.

"A tsundere a sorozat 99%-ban egy dög, majd hirtelen megjavul."

Igen, te nem tudod mi az a tsundere.

"És ezen karakterek ennyiből és állnak amit itt leírtam, semmi árnyékolás a karakterben, max egy szomorú background sztory nekik."

Remélem tudod, hogy az általad említett animékben is ezek a karaktertípusok vannak, és sokszor kb. pont ennyi személyiséggel. :)

"nem képes észrevenni a legegyéretelműbb jeleket sem"

Ami egyébként szintén normális, ha olyan háttérstory-t írnak neki, mint pl. a Mushoku Tensei-ben.

Ahhoz hogy a jeleket olvasni tudja az ember, emberekkel kell beszélni, aki nem beszél emberekkel az erre nem képes.

Mivel az animék jelentős részében megszokott a weeb reinkarnálódik tematika, így ez teljesen normális megközelítés. Ha valaki képről látott csak igazi lányt, akkor nem lesz tisztában, hogy hogyan viselkedik a valóságban.

"Az életképtelen csávó átkerül egy másik világban, ahol ő lesz azonnal a legerősebb, minden nő természetesen beleszeret"

Sounds like Mushoku Tensei. :D

"azokat nem fogja megölni az esetek nagyrészében, mert hát "ŐLNIII RÓSSZ" és az mc nem mutathat rossz példát"

Ebből meg már az is látszik, hogy kb. 5 fantasy tematikájú animét láttál, mert ez pl. egyáltalán nem common pont.

"Az angol nem magyar, ott nem úgy ejtük a szavakat, ahogy írjuk, bár ez a japókat nem igazán zavarja"

És ebből lehet tudni, hogy még a japánnalé sem vagy tisztában. :)

Látod, írtál egy jó hosszú kommentet arról, amit leírtam korábban, egy éretlen gyerek vagy.

Nem azért nem ejtik úgy, ahogy kell, mert lesz*rják, hanem mert nem tudják, ahogy ha egy magyart hallasz angolul beszélni, akkor simán lehet hallani a magyar akcentust. Nem úgy ejti ki, ahogy egy angol kiejti a szavakat, hanem ahogy egy magyar. Ez pedig pont ezért van, mert mindenki a saját nyelvét beszélni és a nyelvek nem feltétlenül kompatibilisek egymással.

Szóva még mindig áll, hogy ha érett leszel és a minőség fog érdekelni, akkor számtalan jó animét fogsz találni.

2022. aug. 27. 02:53
 15/25 A kérdező kommentje:
Már majdnem 500 animét láttam, szóval nem 5 mű alapján mondok véleményt egy adott műfajról. Te mennyit is láttál? Mal-on vegyél fel barátnak: KAROLY_BOSS a nevem.(az értékeleseket ne nagyon nézzétek, animés korszakom kezdetén olyanokra adtam magas pontszámot amit ma meg sem néznék). Amugy meg majd akkor hívjál kölyöknek, ha te is kihozod az új iphone-t úgy hogy saját zsebből, nem két éves részletre hozod ki. Amugy meg majdnem 4-es lett a magyar érettségim, szóval művet és karaktert elemezni tudok, ennyi.
2022. aug. 27. 09:28
 16/25 anonim válasza:
89%
Azért én egy 3-mas magyar érettségivel nem vágnég így fel. Talán lehetett volna jobb is ha nem bámultál volna ennyi animét. Tényleg kölyöknek tűnsz. Az új Iphone-nal meg úgy vágjál fel, hogy azt házfentartás, rezsi mellett fizeted ki, saját zsebből. Úgy könnyű ha apádék eltartanak és nem kell a közösbe bele adnod. Mert bocsi, de az érettségis beszólásod és a korábbi kommentjeid után nem tudlak elképzelni 18-21 évesnél idősebbnek.
2022. aug. 27. 15:48
 17/25 A kérdező kommentje:
Legalább én nem vagyok egy Elitista kuki, veled ellentétben. Burn-t iszok hó végén is!
2022. aug. 27. 17:54
 18/25 anonim ***** válasza:
92%

Minek kellene minden áron felállnia a nudlidnak animére? XD

Több, mint 1000 animét láttam.

Érdekes módon (ráadásul nőként) nem zavar hol mekkorák a mellek. Nem zavarnak "tipikus dumák", mert jobban lefoglal az egész mű maga, ám olyan részletei is, amiket mások nem igen figyelnek.

Valamiért nálad "bosszankodó fókuszt" kapnak dolgok.

Nem lehet, hogy több mindent kellene nézned több aspektusból?

Az, hogy nem igazán volt tapasztalatod 21 évesen s te mit tennél, mert éppen kanos vagy... Te dolgod.

Ám akinek többet jelent a szex és a másik fél simán visszautasíthatja vagy éppen ő maga nincs felkészülve.

Amúgy tényleg vannak butuskák, akiknek nehezen esik le nonverbális kommunikációban is a tény, hogy bejön a másiknak.

Ez általában azért van, mert máshol a fókusz vagy csak játsza azt a szerepet "nem vettem észre" mert kellemetlen/avarban van stb...

Lehetne még mesélni, biokémiai és pszichológiai oldalakról is feltárni ezeket.

Ha valami számodra 100%-ban tetszetőset szeretnél, akkor hajrá, alkoss egyet.

Azt se feledd, a marketing is fontos, hiszen az alkotóktól a studiókig, kiadókig mindenki pénzből él.

Pár hisztis emberrel nem foglalkoznak.

Szokták mondani manapság: nem tetszik tekerd odébb/haladj tovább.

Keresel olyat, amely szimpibb.

Pl én minden új szezonos animének "adok lehetőséget " 2-3részig, majd amelyek jobban tetszenek azokat nézem tovább.

Felesleges fennakadni/kiakadni. Csak magadat bosszantod.

2022. aug. 27. 18:57
 19/25 anonim válasza:
78%

Látszik hogy gyerek vagy még akit eltartanak otthon és nincs annál nagyobb problémája hogy milyen animét nézzen. Majd ha felnősz fejben is nem fogsz ilyeneken panaszkodni. Mamahotelből meg könnyű dicsekedni a szülinapi pénzeken vett Iphone-nal Karcsika.

Növessz tököt és nőlj fel.

2022. aug. 27. 19:26
 20/25 A kérdező kommentje:
Gyere lolban 1v1-zni, ha olyan kemény(lolban ingame nevem: Joker2019), meg azt is hogy nem kell irigykedni, hogy 21 évesen csinálom a pénzt amíg ő bent rohad az egyetemen, nekem 25 évesen lesz olyanom hogy megtakarítás neked meg lesz a kezedben egy szaros papír meg 0ft a zsebedben, rosszabb esetben egy diákhitel is
2022. aug. 27. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!