Vsn valami japán hagyományi jelentése annak, hogy fiúkat lánynak nevelnek a szüleik?
Sok animében látni ilyet, hogy kisfiúk lány ruhában hosszúhajjal táncot zenét tanulva nőnek fel egy bizonyos ideig.
Ez miért van,van valóságból merített flourklorja ennek a szokasnak?
Nem arra gondolok, amikor önszántukból öltöznek be.
Mint pl a Hakkendenben Shino
Shugocharában az snowboardos srác , vagy a Fruitbasketből Akito vagy a majom srác (bár asszem ő kivetel)
Azt hallottam hogy ott mivel nem lehet sok gyerekük tömegesen vetetik el a lány magzatokat mert mindenki fiút akar.
Viszont van egy olyan ázsiai hagyomány is hogy a legkisebb gyereknek kell nevelni a szülőket idős korukban ezért elvárás hogy ne is alapítsanak saját családot és mivel ez inkább női feladat ezért a legkisebb fiút van hogy lánynak nevelik.
"Azt hallottam hogy ott mivel nem lehet sok gyerekük tömegesen vetetik el a lány magzatokat mert mindenki fiút akar."
Hol hallottad ezt, a Blikkben? Annyi gyerekük lehet, amennyit csak akarnak, nem korlátozza őket senki. Így is rohamosan fogy Japán népessége, nem kell korlátozni semmit.
"Ez miért van,van valóságból merített flourklorja ennek a szokasnak?"
Nincsen (bármit is jelentsen a "fluorklor").
"de az a hagyomány hogy a legkisebb gyereket lánynak nevelik a szülők hogy idős korukban ápolja őket az lehet hogy japánban van."
Forrás? Vagy ezt 2 üveg vodka között álmodtad?
Valamelyik Puzsér podcastban hallottam még 5000 éve és eszembe jutott a kérdésről, nem fogom most megkeresni neked :D
De ott annyira tisztelik az öregeket állítólag hogy elképzelhetetlen az is hogy berakják őket egy idősotthonba mint itt.
Jó, Puzsér is nagyon képben van Japánnal kapcsolatban. Az egyik APU-ban pl a bugyiautomatákról szónokolt hosszasan, én meg fogtam a fejem, mert semmi nem volt igaz abból, amit mondott :D
Idősotthonból is van rengeteg Japánban, nézd meg google térképen, ha nekem nem hiszel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!