Hogyan döntöd el, hogy melyik animét nézd meg, mi alapján választasz?
Különböző internetes felületeken számos beszámolót olvasni. Néha felkelti a figyelmem egy-egy, és olyankor utánaolvasok. Ezen kevésből is kevés marad fenn nálam a rostán, ennek ellenére csak gyűlnek a tervezett megnézendőim, mivel eléggé lassan haladok animékkel, lévén más dolgom is van. (Jelenleg kb 60 animére vagyok kíváncsi, ezek jó részét elkezdtem és félbehagytam, de folytatni tervezem; azért hagytam félbe, mert a rostán fennakadtak időközben azokhoz képest még érdekfeszítőbbek, más szóval ezek közül választok olyat, amit aktuálisan végignézek, addig a többi függőben marad.)
Az ilyen esetek kb felében jónak bizonyult a megérzésem, tetszett az anime. Itt a gyakorin is felkeltette már néhány a figyelmem és a kb a fele be is vált.
Vagy ha arra vagy kíváncsi, mi alapján szűkítem a kört: kinek-kinek mi a kedvenc műfaja, nekem a lélektani, a művészibb, filozófikusabb főként, lazításnak meg az iyashikei / slice of life leginkább, de majdnem minden műfajban találok kedvemre valót, többnyire felnőtt animék közül. A grafika is meg tud ragadni, de nem ez az első szempont.
A történet meg a legutolsó nálam.
A művészi kifejező erő szokott leginkább hatni rám, kivéve, amikor valami lazábbra vágyom, vagy pusztán izgalmasra.
Hangsúlyozom: ritka, ha tudatosan keresek animét magamnak, mivel túl sokszor találkozni leírásokkal a neten, azokból néha megfog egy-egy.
Tehát én többnyire nem tervezek animét keresni (főleg azért, mert más dolgom is van), hanem mindig akad, aminek nehezen tudok ellenállni, hogy utánajárjak, és ekkor rostálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!