Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Dragon Ball kérdések?

Gyulai Dávid Dániel kérdése:

Dragon Ball kérdések?

Figyelt kérdés

Miért csak a Dragon Ball GT kapott normális magyar fordítást.?

Szerintetek melyik a jobb, a Dragon Ball GT vagy a Dragon Ball Super, és miért.?

Szerintetek várható, hogy egyszer kapjon az egész egy Reboot-ot, vagy csak új, normális magyar szinkront.?

2022. júl. 29. 16:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

"Miért csak a Dragon Ball GT kapott normális magyar fordítást.?"

>A Dragon Ball és Dragon Ball Z animék szövegkönyve tudomásom szerint francia volt, tehát a magyar szöveg már duplafordítás volt, így romlott a szöveg az eredetihez képest. A Dragon Ball GT anime szövegkönyve nem tudom mi volt, de feltételezem, hogy a japán.

"Szerintetek melyik a jobb, a Dragon Ball GT vagy a Dragon Ball Super, és miért.?"

>A kettő más. A Dragon Ball GT-nek nem Akira Toryjama a szerzője (bár egy rajongói honlapon azt olvastam, hogy a 64. epizódot ő írta). A Dragon Ball Super anime viszont Toryjama mester műve.

A GT-t általában gyengének tartják, és szerintem is gyengébb, de én azért azt is szeretem, mert vannak erényei: a Super Saiya-Jin 4 forma jóval közelebb áll megjelenésben a csillagharcosokhoz a majomszerű megjelenés miatt, mint például a Super Saiya-Jin Blue (ennek ellenére én ez utóbbi formát jobban szeretem). Vagy például a GT végén meglesz a következménye annak, hogy túl sokat használták a sárkánygömböket. Már az öreg Kaioshin is figyelmeztetett ezzel kapcsolatban a Z-ben, hogy baj lesz belőle... A Superben viszont semmilyen következménye nincs annak, hogy a sárkánygömbökkel oldanak meg problémákat.

A Super (szerintem) jobb. Például az ellenfelek többségében jobbak benne. A GT-ben a főellenségeknek nincs igazi motivációja: Baby csak bosszút akar állni, Super C-17 csak egy eszköz, a gonosz sárkányok meg a negatív energia miatt gonoszok.

A Super-ben viszont Zamasu egy értelmes fiatal srác, aki komoly erkölcsi kérdésekkel vívódik, Jiren-nek tragikus múltja van. Vagy a 2018-as movie-ban Broly egy áldozat a bosszúálló apja kezében.

"Szerintetek várható, hogy egyszer kapjon az egész egy Reboot-ot, vagy csak új, normális magyar szinkront.?"

>Nem hinném, hogy Dragon Ball Z reboot-on gondolkodnának, hiszen félig-meddig a Dragon Ball Kai-val azt már megcsinálták. Az első évadból viszont örülnék egy reboot-nak mai grafikával. Azt nem tudom viszont, hogy a Dragon Ball GT-vel akar-e kezdeni valamit a Toei Animation. A Super-nek meg ugye nincs szüksége reboot-ra, azt elvileg folytatni lehetne, hiszen van hozzá alapanyag: két történet a mangában, amiből nem lett anime + a Super movie-kat is fel lehetne dolgozni.

Új magyar szinkron viszont szerintem nem lesz. Én örülnék neki, de szerintem nincs rá igény.

2022. júl. 29. 18:32
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Szerinted melyik a legjobb széria?

Ki a kedvenced benne?

Nem tudom nekem a GT valahogy jobb folytatás, leszámítva egy-két dolgot. De semmi nem lehet tökéletes.

2022. júl. 29. 20:44
 3/10 A kérdező kommentje:

Meg nekem animációban is sokkal gyengébb a Super, mint a többi.

Meg Goku meg Vegeta nem bír Zamasuval kék formában, de Trunks egy semmiből jött formával meg egyetlen csapással végez vele. Engem ez is zavart.

Mindegy. Kinek mi.

2022. júl. 30. 09:31
 4/10 Thunderfairy ***** válasza:
Pont hogy a Super a legjobb, mai szinvonalú, grafikábban. Nem tudom mit nézzel te akkor ha a Super nem jó grafikában szerinted.
2022. júl. 30. 19:47
 5/10 A kérdező kommentje:
Hát a Dragon Ball Z, főleg a végén, karakterileg főleg, sokkal részletesebb volt, meg a GT is, mint a Super.
2022. júl. 31. 08:16
 6/10 anonim ***** válasza:

A Super a kedvencem, de szeretem a GT-t is, tervezem is újra nézni.

A kedvenc karakteremre azt mondanám, hogy Goku és Vegita. Ők ketten ugyanis jó páros lettek az idők folyamán, és annyit harcoltak együtt az utóbbi történetekben, hogy nem tudom már őket elválasztani egymástól. Számomra ők egy tömb.

De Gohant, mert értelmiségi, Piccolot, mert tekintélyes, vagy C-17-et a lazasága miatt szintén kedvelem. Illetve, az utóbbi időben Granola is a kedvencem lett, bár az ő nevét csak azok ismerik, akik figyelemmel követik a Dragon Ball Super mangát. Granola történetéből ugyanis nincs anime jelenleg.

Goku és Vegita tényleg nem bírt Zamasu-val, és bár Trunks ketté szelte, végső soron a Mindenek Ura (Zeno-sama) győzte le.

#1 voltam

2022. júl. 31. 22:13
 7/10 anonim ***** válasza:

1. A többit a teljesen félrefordított, cenzúrázott francia szövegről fordították a GT-t a japánról.

2. Ugyanolyan rosszak az előző sorozatokhoz képest.

A Super túl gyerekes, nem elég brutál, egy csomó karakter teljesen más leginkább Gohan és Videl. A ToP és a Future Trunks Saga viszont elég jó volt azt leszámítva hogy Trunks könnyebben kinyírja majdnem Zamasut mint SSB Vegito.

A GT jó lenne remélem csinálnak belőle remake-t úgy hogy ne a Z hanem a Super folytatása legyen. Sok lehetőség volt benne (főleg az utolsó sagaban) de nem használták ki és túl rövid. Legalább Pan átváltozhatott volna SSJ-be - ha már főszereplőnek kellett lennie mondjuk Vegeta helyett. Az hogy Goku kicsi tök mindegy mert a tévhitekkel ellentétben semmivel se lett gyengébb csak az állóképessége romlott.

3. Nem 😢

2022. aug. 6. 18:44
 8/10 A kérdező kommentje:
Én már úgy elképzeltem amúgy a rebootot. Kár hogy sose valósul meg.
2022. aug. 15. 19:03
 9/10 anonim ***** válasza:

A Dragon Ball SD manga tulajdonképpen egy reboot. Viszont a chibi figurák és az erős cenzúra kiábrándító.

2022. aug. 15. 19:18
 10/10 A kérdező kommentje:
Én animére gondoltam utolsó.
2022. aug. 15. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!