Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Milyen animéket ajánlanátok...

Milyen animéket ajánlanátok egy kezdőnek? eddig csak a death note ot láttam

Figyelt kérdés

2022. júl. 4. 20:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
60%

"A középiskolás animékben számos esetben el van sütve a "lúzer srác" poén, akin aztán jókat lehet röhögni"

Nem ez volt a problémám vele. Ezt nyugodtan fel lehet használni.

Valahol sikerült is jól felhasználni, itt nem.

"Tomozaki tényleg elhatározza, hogy változtat az életén"

Ezzel a következő 2 probléma van, márha csak a mögötte álló üzenetet nézzük:

- Mindenen változtathatsz kizárólag hozzáállással, ami hazugság. Nem mindenki ugyanolyan szép, tehetséges, vicces stb.

- Illetve mindenki egyenlőnek, egyenlő adottságokkal született, ezért érhet el mindenki mindent, ami szintén nem igaz.

És akkor visszatérve a cringe részekre. Nem a főszereplővel van baj ilyen szempontból.

Egy másik példával élve a Komi-san wa, Comyushou desu. és Aharen-san wa Hakarenai anime is ugyanazt az alapkoncepciót mutatja be, ahol egy halk, barátok nélküli lány barátkozik egy átlagos fiúval, viszont míg az előbbi vicces, az utóbbi repetitív és unalmas lett.

Ebben az esetben is arról van szó, hogy még a "normális" emberek közti interakció is cringe, így nem beszélnek, nem interaktálnak egymással az emberek, nem természetes.

És ha te azt akarod eladni, hogy hogy kell természetesen viselkedni, akkor úgy kellene viselkednie a karaktereknek. Ennek ellenére a készítő - hogy szórakoztatóbb legyen - belekényszeríti őket irreális helyzetekbe, ahol irreálisan viselkednek, legtöbb esetben teljesen karakter idegen módon.

A főszereplők egyébként se szimpatikusak azzal a mentaliással, hogy manipulálj magad körül mindenkit, hogy neked jó legyen, mivel erről van szó, a csaj manipulációs trükköket tanít Tomozaki-nak, hogy könnyebben boldoguljon az életben.

"Ez az anime tényleg azt hirdeti, hogy lehet változtatni"

IGen, hazudik, hogy változtathatsz olyan dolgokon, amiken nem tudsz.

Nincs pénzed? Mosolyogj többet és gazdag leszel. :)

"ráadásul realisztikus módon"

Semmi realisztikus mód nincs abban, hogy van egy srác, akivel összesen annyi gond van ,hogy nem ad a külsejére.

A "lúzer" karaktereknek alapesetben ennél lényegeseb több gondjuk van.

"hanem finoman halad afelé, hogy találjon egy csinos lányt"

Ami szintén nem reális.

2022. júl. 5. 12:59
 12/16 anonim ***** válasza:
37%

Jaj, szerintem most ne menjünk bele abba a témába, hogy miként működik a változás, és meddig fejlődhet az ember, mert azzal szétoffolánk a topikot. Felesleges erről vitát nyitni. Én csak ajánlottam egy animét, és megindokoltam, hogy nekem miért tetszett, ennyi.

Egyébként szerintem régen rossz úton jár az, aki az animékben "mögöttes" üzenetet keres. Az eredeti szerző ugyanis feltehetően nem azért írta a Jaku-chara Tomozaki-kun-t, mert valamiféle "értéket, üzenetet", akart volna átadni. Egyszerűen egyszerűen csak szórakoztatni akarta az embereket, (meg pénz keresni).

Animés körökben divat a történetekből kiolvasni ezt-azt, hogy például a Dragon Ball a barátságról, meg arról szó, hogy soha be ne add fel. Vagy a Death Note-ban a lábmosásos [filler] jelenetben egyesek bibliai utalást, mások homoerotikus tartalmat látnak. Ezek csak rajongói elképzelések, amelyek ellentétben vannak az eredeti szerző elképzeléseivel. Van, ahol ezt biztosan lehet tudni.

2022. júl. 5. 13:17
 13/16 anonim ***** válasza:
68%

"Egyébként szerintem régen rossz úton jár az, aki az animékben "mögöttes" üzenetet keres."

Ellenkezőleg, nagyon ostobának kell valakinek lennie, hogy ne ezt tegye.

A művek létrejöttének oka van. Az ok egy üzenet átadása, ez az üzenet lehet mély, de lehet nagyon alapvető is.

Ezek kitárgyalása természetes és minimum elvárás egy mű esetében, mivel ha nem teszed, akkor gyakorlatilag még a készítőt is szembeköpöd, hogy nem vagy hajlandó az adott mű üzenetével foglalkozni.

"Az eredeti szerző ugyanis feltehetően nem azért írta a Jaku-chara Tomozaki-kun-t"

Akkor nem írta volna. Ha nincs mögöttes tartalom, akkor a mú létezése értelmetlen.

"Animés körökben divat a történetekből kiolvasni ezt-azt"

Most rendes leszek és feltételezem, hogy 6 éves vagy és még nem jártál iskolába.

Nem, nem animés körökben, amikor majd iskolába mész, akkor irodalom órán is az adott mű üzenetéről fogtok beszélni, akár regény, novella vagy vers az, amit épp vesztek.

Ez a normális emberi viselkedés része. Ha nagyobb leszel, akkor rájössz.

"Vagy a Death Note-ban a lábmosásos"

Amúgy jó lenne, ha "történetekről", teljes művekről beszélünk, akkor ne csak 1-1 jelenetet hozz, mert ez minimum érvelési hiba, amit jó esetben majd azután tanulsz, hogy elvégezted az általánost és felvettek középiskolába.

2022. júl. 5. 14:03
 14/16 anonim ***** válasza:

Kérdező, mivel más is kérdezte már (sokan kérdezték már), én csak linkelek neked egy ilyen kérdést, tele sok-sok válasszal:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__anime-manga__1180..

Továbá számodra ezeket is javaslom:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__anime-manga__1181..

https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__anime-manga__1180..

2022. júl. 6. 19:49
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
"Animés körökben divat a történetekből kiolvasni ezt-azt, hogy például a Dragon Ball a barátságról, meg arról szó, hogy soha be ne add fel. Vagy a Death Note-ban a lábmosásos [filler] jelenetben egyesek bibliai utalást, mások homoerotikus tartalmat látnak. " Na hogy pont a Death note üzenetét-ami világos és nyilvánvaló ne lássa senki.. És nem, nem egy jelenetből kell leszűrni a mondandót.
2022. júl. 6. 19:55
 16/16 anonim ***** válasza:
29%

Téged ismerlek már, veled vitáztam többször. Felismerlek a pejoratív stílusodból.

Az animék/mangák nem szépirodalmi művek, hanem a szórakoztató ipar alkotásai. Szerintem ezeket a műveket - legalábbis feltehetően többségüket - azért készítik, hogy szórakoztassák az embereket, és pénzt keressenek vele. Tehát a szerző olyan karaktereket fog alkotni, és olyan történetet fog írni, amiről azt gondolja, hogy eladatható, miközben lehet, ő maga nem nem szereti az adott karaktert, és a történet "mondanivalójával" sem ért egyet. Ez munka, nem unalomból ír a mangaka.

Súlyos hibát követ el az, aki például egy Balassi Bálint vershez hasonlóan kezdi el elemezni ezeket az alkotásokat. Balassi "Hogy Júliára talála így köszöne neki" alkotásának tényleg van mondanivalója, mivel a szerelméről/szerelméhez írta.

És akkor most jöjjenek konkrét példák:

Az animékkel/mangákkal kapcsolatban a fentieket alátámasztani látszik Toyotaro mester egyik kijelentése, miszerint Akira Toriyama mester nem kívánt a történeteivel semmilyen üzenetet, értéket közvetíteni. Csak szórakoztatni akart, és az értékek, amiket az olvasók/nézők meglátnak Toryama mester történeteiben, saját magukból származnak:

[link]

Tsugumi Ohba mester szintén lenyilatkozta, hogy nem kívánt semmilyen mélyen filozofikus témát feltárni a történetével:

[link]

Nekem nincs kétségem afelől, hogy a többi szerző (legalábbis a többség) is így ül le történetet írni. Egyébként is, ha veszünk egy anime/manga történetet, ki tudja, hogy mennyi értelmezés fog hozzá születni.

A fentiek azonban az égvilágon semmit nem vonnak le az animék/mangák értékéből. Simán adathatnak inspirációt az embereknek, szerény véleményem szerint azonban a rajongók túlértékelik ezeket a műveket.

2022. júl. 6. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!