Szerintetek meg lehet csinalni?
Egy anime-rol szeretnek sorozatot csinálni és feltölteni a youtubera.
Semmilyen anyagi haszonszerzés céljából. Egyszerűen csak nagy fan vagyok.Lehet ebbol valami bajom a hülye szerzői jogok miatt például? mások is csináltak már róla. Ennyi erővel egy jelenet miatt is torolhetnek az emberek videóit, mert fel használtak egy képet valamiből. Nem tudom, hogy megy ez a szerzői jogi baromság...
A szerzői jog nem baromság. Nem tudom te mit szólnál, ha alkotnál valamit, amivel pénzt is kereshetnél, más meg simán lenyúlná és felhasználná mint saját alkotást, és így anyagi kárt is okozna neked.
Milyen sorozatot szeretnél csinálni? Nézz utána mi az a fair use, beleillik -e.
Megpróbálhatod a sorozatot, max letiltja a videót néhány országban, esetleg törlik, de az is lehet, hogy csak kapsz egy üzenetet, hogy nem kereshetsz vele pénzt. Attól függ, hogy az eredeti szerző hogy rendelkezett.
És igen, akár egyetlen kép/jelenet miatt törölhetnek videókat, csak lehet, hogy az algoritmus náluk még nem vette észre, és csak 2 év múlva fogják törölni. De attól még szerzői jogokat sértenek vele.
Dragon ball.
Pénzt semmiképp nem akarok keresni vele.
Hogyan lehet így valaki videós a neten? Barmikor bele lehet futni egy olyanba miatt törölhetik a videódat...amivel hónapokig szenvedtél esetleg.
Koszi a választ.
Ha saját tartalmat osztasz meg, akkor nem kell attól félned, hogy törlik a videót. Úgy simán lehet bárki videós.
Ha nem saját a tartalom, akkor mindig benne van a pakliban, hogy törlik.
De szerintem nyugodtan próbáld meg, esélyesebb, hogy csak annyi lesz, hogy kapsz figyelmeztetést, hogy Copyrightos tartalmat használsz, ezért nem kereshetsz vele pénzt:)
Csinálj biztonsági mentést a videóidról, és töltsd fel máshova is, ne csak a youtube-ra. Vannak magyar videomegosztók, ugyebár népszerűbbek az indavideo, és a videa, de léteznek alter, kevéssé cenzúrázott, nemzetközileg viszonylag elterjedtek is pl
rumble.com
odysee.com
bitchute.com
brighteon.com
vimeo.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!