Milyen jó horror animék vannak?
Amiket láttam/ismerem: tokyo ghoul, parasyte the maxim, the prmised neverland, blood c, another
Ezek közül az another a kedvencem, nem a sok vér miatt inkább a hangulata miatt. Tetszik hogy iskálában játzódik és sok szereplője van így illetve hogy egy szellem sztorin alapszik. Ráadásul kicsit van egy ilyen elszigeteltség érzés benne mivel ugye az osztályon kívül nem sokan vesznek tudomást a történtekről. Na főként valami olyasmit keresek amiben ezek benne vannak. De ha valaki tud olyan horror animét ami jó de erre annyira nem hasonlít az is nyugodtan irja.
Gakkougurashi
Higurashi no naku koro ni (1. Évad +kai +gou +sotsu)
Umineko no naku koro ni
Danganronpa (ha nem zavar a rózsaszín vér 😅)
Shiki
Summer time render (még fut)
Pont én is a Gakkou Gurashi-t akartam írni, tipikusan elszigeteltségérzés, túlélés egy zombikkal teli suliban. Nagyon meg van a halngulata és lélektani.
A Higurashi is remek, de abból, előre szólok, az első 50 részt végig kell nézni, mert összefügg (1.+2. évadok egyben, a KAI a második évad). Vagy neki se kezdj, ha nincs időd 50 részre.
Elfen Lied: már-már klasszikus, ámde megosztó anime. Én imádom.
Satsuriku no Tesnshi: ez inkább thriller, mint horror (enyhén véres), viszont nagyon jó lélektani alkotás. Sötét hangulatú, kietlen, kvázi a tudatalatti bezárt börtönében bolyong a kislány.
Corpse Party Tortured Soul: ez elég gagyi, erőltettt, gore (öncélúan nagyon véres-szadista). Néhány részes OVA.
Áprilisban, egy nap eltéréssel két ilyen kérdés is volt, azokból is szemezgethetsz:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__anime-manga__1171..
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__anime-manga__1171..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!